MónTerrassa
Tornen les orenetes a Terrassa

Ja es poden veure les primeres orenetes sobrevolant la nostra ciutat. Com ja és habitual, en aquesta època de l’any arriben a Terrassa centenars d’aquestes aus, fent parada en el seu llarg viatge des del desert del Sàhara.

En el marc del projecte Orenetes, el Grup d’Ornitologia de Terrassa, afirma que Terrassa continua com una de les ciutats grans del país amb més nius localitzats al casc urbà i això magrat no tenir “els cursos fluvials permanents que sempre afavoreixen la presència d’orenetes”. L’any passat van comptabilitzar més de 770 nius a la nostra ciutat, focalitzats tant als barris de les zones Nord (barris de Sant Eloi, Can Roca i Poble Nou), Oest (Roc Blanc, La Cogullada), Est (Sant Llorenç) com al Sud de la ciutat (Segle XX, Can Parellada, Les Fonts), gràcies a la presència majoritària de blocs de pisos tant nous com antics i en naus industrials antigues que encara es conserven i que són refugi predilecte per aquests animals.

El regidor de Medi Ambient, Carles Caballero, ha recordat per als més escèptics a tenir un niu a tocar de casa que “una sola oreneta pot consumir fins a 850 mosques i mosquits per dia. Si tinguéssim la sort de tenir un niu d’aquesta espècie aprop, la parella sola podria eliminar unes 1.700 mosques i mosquits al dia. No hi ha insecticida més eficaç i ecològic”. A més, la presència d’orenetes és un excel·lent indicador ambiental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa