MónTerrassa
Tornen les fogueres i revetlles per Sant Joan a Terrassa, però amb restriccions
  • CA

A les portes del 23 de juny, dia en que se celebra la revetlla de Sant Joan, i en vistes d’una revetlla que, com l’anterior, estarà marcada per la situació d’emergència sanitària per la Covid-19, l’Ajuntament de Terrassa recomana a tots els ciutadans i ciutadanes celebrar la nit més curta de l’any en grups reduïts, amb la família o amics, però amb molta precaució i seguint totes les mesures establertes pel Procicat per tal d’evitar possibles contagis de la Covid-19, així com accidents per un mal ús del material pirotècnic.

Aquest any, i davant la millora de les dades epidemiològiques i la campanya de vacunació que s’està duent a terme, s’han tornat a autoritzar les fogueres i trobades a la via pública, que l’any passat van haver de ser suspeses. Cal tenir en compte, però, que es recomana celebrar una festa de Sant Joan única, en grups reduïts d’un màxim de 10 persones (familiars o amics) i es demana evitar aglomeracions de gent. També es recorda que no està permès menjar ni beure fora dels espais habilitats, que no es pot fumar a la via pública o espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal de 2 metres, i que cal mantenir en tot moment la distància de seguretat d’1,5 metres, així com mantenir les mesures d’higiene per prevenir contagis, com el rentat de mans amb aigua i sabó i dur la mascareta correctament posada, tapant nas i boca.

D’altra banda, i com ja s’ha anat fent les darreres revetlles, aquest any també es tancarà el Parc de Sant Jordi, a partir de les 21h de dimecres, 23 de juny, com a mesura preventiva per evitar qualsevol alarma d’incendi i preservar el caràcter històric del jardí i de l’edifici de la Masia Freixa.

Cinc revetlles autoritzades

La Policia Municipal de Terrassa, com cada any, realitzarà el control de les fogueres de Sant Joan i verificarà que s’ajustin a la normativa perquè no resultin perilloses per la seva mida o ubicació i que els participants compleixin amb la normativa per contenir la Covid-19. En aquest sentit, es recorda a la ciutadania que no es pot acumular el material a cremar fins a les 20 h del 23 de juny. A l’hora de fer la foguera es recomana utilitzar materials que deixin brasa, com la fusta, i no fer servir líquids inflamables per a l’encesa. També s’aconsella no llençar llaunes, bidons ni esprais, que podrien explotar, pneumàtics ni plàstics, que són contaminants.

Fins al dia d’avui, el servei de Via Pública ha rebut cinc sol·licituds de caràcter veïnal per celebrar trobades veïnals a la via pública, que es realitzaran a:

 Carrer de la Tramuntana, també estarà tallat el dia 24 de 12 a 16 h

 Carrer de Churruca

 Carrer de Millars

 Carrer del Compte Borrell

 Carrer de la Mare de Déu de l’Esperança

S’espera, però, que al llarg del dia d’avui puguin arribar més sol·licituds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa