MónTerrassa
Torna el Gran Recapte d’Aliments a Terrassa
  • CA

La novena edició de la campanya massiva de recollida d’aliments bàsics, el Gran Recapte, se celebrarà els dies 1 i 2 desembre impulsada de nou pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya amb la intenció de donar resposta a la precarietat alimentària en el nostre entorn. Els Bancs dels Aliments atenen 208.763 persones arreu de Catalunya en aquests moments, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de millers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.

Es pretén recollir aliments nutritius de llarga durada; oli, llet i conserves (peix i verdures) i sensibilitzar i mobilització la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de precarietat alimentària al nostre país, fruit de la cronificació de la pobresa.

A la passada edició el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.374 tones d’aliments bàsics a 2.692 punts habilitats de 370 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 26 mil voluntaris que van donar suport, coordinant i atenent els punts de recollida.

La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi. Als punts de recollida de nombroses poblacions en les principals cadenes de supermercats que s’han adherit a la cam- panya: Alcampo, Aldi, Alimentació Mas- grau, Mar Blau, Bonpreu-Esclat, Caprabo, Carrefour, Carrefour Market, Charter, Condis, Consum, Dia%, El Corte Inglés, Eroski, Fragadis, GrosMercat, Hiper- cor, Lidl, Makro, Mercadona, Mercats de Barcelona, Novavenda, Plus Fresc, Rafael Pahisa, Roges Supermercats, Simply-Sa- beco, Spar, Sorli Discau, Suma, Supercor, Superestalvi, Supermas, Supermercats Montserrat, Superservis, Valvi, Veritas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa