MónTerrassa
Torna l’esport i la solidaritat amb la 23a Mitja Marató de Terrassa
  • CA

Terrassa torna a acollir la Mitja Marató per potenciar l’esport, la solidaritat i la ciutat el proper 29 de gener de 2023. Es tracta de la 23a edició de “la gran cita esportiva de casa nostra” de 21 km que reuneix tant amateurs com atletes de primer nivell, i que ja s’ha convertir en “una cita marcada al calendari”, remarca el regidor d’Esport Miguel Ángel Moreno. Com cada any, el mateix dia també tindrà lloc de forma paral·lela la 17a Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km.

El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero, i el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, presenten la 23a Mitja Marató de Terrassa | Ajuntament de Terrassa

Uns 300 voluntaris faran possible aquesta 23a edició de la Mitja Marató, que tindrà la sortida i l’arribada al Parc dels Catalans, concretament a la Rambla d’Ègara amb el carrer de Doctor Cabanes. Començarà a les 10:00h del matí i es correran 21 km en un recorregut 100% urbà per diversos carrers de la ciutat. El preu de les inscripcions oscil·len entre els 16€ i els 25€, depenent si s’escull amb o sense samarreta i depenent de la data d’inscripció.

Enguany, l’objectiu de participació és de 5.000 persones, una xifra que “donaria una empenta a l’activitat i posaria Terrassa a dalt de tot del país”, ha explicat David Otero, president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, que també ha volgut recordar que la Mitja Marató de Terrassa “està catalogada entre les tres millors del país”.

La 17a cursa Santi Centelles

La cursa Santi Centelles se celebrarà paral·lelament a la Mitja Marató de Terrassa. La sortida serà al mateix lloc que la Mitja Marató, al parc dels Catalans, però un quart d’hora més tard, a les 10:15h, i té un recorregut de 5 km. El preu per a les inscripcions és d’entre 7€ i 15€, depenent si s’inclou la samarreta i la data que s’inscrigui cada persona.

Otero recalca que la Mitja Marató és de caire internacional amb atletes de primer nivell, mentre que la cursa Santi Centelles és de caire local, però hi pot participar tothom que hi vulgui -amb la família, amistats o individualment- en una o en l’altre.

La samarreta d’enguany, “la joia de la corona”

La samarreta que es donarà a cada participant de la Mitja Marató de Terrassa serà d’un color daurat amb una franja vermella a la part inferior, que Otero ha descrit com “la joia de la corona”. La samarreta de la Cursa Santi Centelles serà tota de color vermell, mentre que els voluntaris aniran amb la mateixa samarreta però de color verd. A més, exposa que estan fent totes les gestions oportunes per tornar a fer la ‘botifarrada’ i repetir les 4.000 botifarres que van fer l’últim any, una activitat que va agradar molt entre els participants.

Per la seva banda, pel regidor d’Esports “és una cita obligada i marcada al calendari que ha desbordat el marc esportiu per convertir-se també en una activitat lúdica i familiar”. Conviden a tothom a participar, ja bé sigui en els 21 km o en els 5 km i que tothom deixi “la seva petjada marcada simbòlicament a la ciutat de Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa