MónTerrassa
Els terrassencs residents a l’estranger es dupliquen en la darrera dècada 

La població terrassenca resident a l’estranger s’ha duplicat en la darrera dècada. El nombre de persones empadronades a la ciutat que viu fora de l’Estat espanyol ha passat de 3.656 persones a 7.674 en deu anys, segons les últimes dades publicades per l’Idescat en data d’1 de gener de 2023. Amb aquestes dades, Terrassa es manté com a tercera ciutat de Catalunya amb més persones vivint a l’estranger, posició que ocupa des de l’any 2018.

Respecte l’any passat, hi ha 234 persones més que viuen fora, el que representa un augment del 3,1%. Del total de les persones, 3.908 son homes i 3.766 son dones. Terrassa és, també, la ciutat que concentra un major nombre de població vallesana residint a l’estranger, registrant el 29,9% de les persones inscrites a la comarca que resideixen fora de l’Estat.

Els vallesans residents a l’estranger també es dupliquen en la darrera dècada

Pel que fa al conjunt de la comarca, la població resident a l’estranger ha augmentat un 87% en la darrera dècada i arriba a les 25.628 persones a 1 de gener de 2023, xifra que representa una variació interanual del 3,4% (+836 persones), segons recull un informe de l’Observatori Comarcal del Vallès Occidental. Fa deu anys, el nombre de persones vallesanes vivint a fora de l’Estat espanyol era de 12.250.

Imatge d’un avió enlairant-se a l’aeroport del Prat el 9 de setembre de 2021. (Horitzontal)

On viuen les persones residents a l’estranger?

L’informe indica que la distribució mundial de les persones residents a l’estranger és molt dispersa i, actualment, hi ha presència vallesana en 49 països, tot i que la concentració difereix molt entre territoris.

Més de la meitat de la població resident a l’estranger escull com a destí països del continent europeu, un 57,3%. França es manté un any més com el país amb més persones residents inscrites a les oficines consulars (3.765); seguit d’Alemanya (2.491) i del Regne Unit (2.423). El segon continent més concorregut és el continent americà, escollit pel 35,9% vallesans que marxen fora: els Estats Units (2.072) i l’Argentina (1.718).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepet a maig 09, 2023 | 16:29
    Pepet maig 09, 2023 | 16:29
    Terrassa funciona com un viver de gent de talent que primer estudia la carrera aqui, especialment enginyeria, i després s'en va a USA o França o Canada o a on sigui per progressar en la seva carrera i arribar al mes lluny que pugui o que li porti la seva ambició. En aquest sentit Terrassa, i el pais en general , funciona como un estat del Estats Units de segona classe, com ara els del Mig Oest o els de les Rocallosas, que proporcionan gent de talent que després anirá a California i als altres estats capdevanters del pais a treballar com cientifics, etc. Mentre , Terrassa , el pais i aquest estats de segona classe dels USA hi viuent els mediocres, el provincians, els jubilats i els malats i impedits. Aixi funciona ara mateix el mon als paissos occidentals. Als paissos del Tercer Mon, millons voldrien emigrar als nostres paissos. ,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa