MónTerrassa
Terrassencs busquen finançament per una ‘road movie’ per valorar el present
  • CA

Un grup d’estudiants de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), liderats pel terrassenc Pablo Anarte i la malaguenya Ruth Porro, busquen finançament per tirar endavant el projecte ‘Un Rato Mas‘, un curtmetratge que reflexiona sobre “valorar el present” i “no deixar les coses per últim moment”, expliquen. Els espectadors s’endinsaran en un viatge d’una família catalana cap a Andalusia, on a través d’un càncer, s’adonen que mai s’ha de donar per fet la presència dels éssers estimats i que, a vegades, “pot ser massa tard”.

Els estudiants han posat en marxa una campanya de crowndfunding per aconseguir dur a terme el projecte. L’estratègia de finançament es basa principalment en rebre petites donacions de particulars mitjançant la plataforma, on ja acumulen més de 1.700 euros recaptats dels 11.800 necessaris. La donació es pot fer a través d’aquest enllaç.

Curtmetratge ‘Un rato más’ dels estudiants de l’ESCAC de Terrassa | Cedida

Una road movie per reflexionar sobre un ‘després’ que potser no arriba mai

El curtmetratge es tracta d’una “road movie” per Espanya -emmarcada dins del Trabell Final de Grau dels estudiants- que narra el viatge d’una família catalana des del Delta de l’Ebre fins a Màlaga, gaudint dels paisatges de València i Castella la Manxa. “Aquest viatge és, alhora, un camí cap a la maduresa de l’Alba, la filla gran i protagonista, que haurà d’afrontar a mig viatge la notícia que la seva mare es mor de càncer”, expliquen.

“Donem per fet que més endavant podrem anar al lloc dels nostres somnis, arreglar els problemes amb aquella persona, o fer la cosa que teniem en ment. En ocasions ens n’adonem que aquell futur pot no arribar mai”, reflexionen els directors. La protagonista, al veure’s sense aquesta estona de més amb la seva mare, “comença a valorar més el present, tot i que desgraciadament és massa tard per a solucionar-ho tot”.

Curtmetratge ‘Un rato más’ dels estudiants de l’ESCAC de Terrassa | Cedida

La unió entre Catalunya i Andalusia representada en el curtmetratge

És aquesta por a que no hi hagi un “després” la que toca d’aprop els directors i el motiu pel qual han decidit escriure i explicar aquesta història. A més a més, també volen que representi la unió entre Catalunya i Andalusia, personificada en Anarte i Porro.

Ivan Pérez, el productor de Sant Quirze i estudiant de l’ESCAC, posa èmfasi en la importància de la col·laboració dels particulars en aquest projecte, ja que un rodatge d’aquestes magnituds comporta una despesa molt alta, sobretot en desplaçaments.

Curtmetratge ‘Un rato más’ dels estudiants de l’ESCAC de Terrassa | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa