MónTerrassa
Una terrassenca recull en un llibre les intimitats de la infanta Elena
  • CA

Una terrassenca ha recollit en un llibre les intimitats de la infanta Elena. “Elena, la infanta castiza” és el títol de l’obra publicada aquest passat 18 de gener per la periodista Núria Tiburcio Segura amb l’editorial La esfera de los libros. Elena de Borbón i Grecia és besnéta, neta, filla, neboda i germana de reis. Descendent de la reina Victòria del Regne Unit i de l’últim kàiser d’Alemanya, actualment es troba allunyada del focus mediàtic.

Si bé és cert que l’hermetisme de la Casa Reial i un respecte periodístic extrem -que ja voldrien la resta de famosos- l’ha lliurat sovint de veure’s a les primeres pàgines de les revistes del cor per assumptes poc agradables, no es pot obviar que la seva vida privada s’ha convertit en tema de xafarderia popular, no tant com a protagonista directa sinó com a personatge secundari.

Devota dels fills i el seu pare, enfrontada al seu germà i cunyada

En aquest llibre, l’egarenca fa un repàs a la vida de l’infanta, i recorda que podria haver estat molt diferent si la Constitució Espanyola no l’hagués discriminat pel simple fet de ser dona -era la primera a la línia de successió al tron dels borbons- i pels escàndols que la van esquitxar sense formar-ne part directa que l’han apartat de la seva feina de representació de la monarquia.

Tiburcio no s’amaga i mostra obertament la seva empatia cap a aquesta dona que està a punt de fer-ne seixanta, dedicada als seus dos fills, Froilán i Victoria Federica, que tampoc han estat exempts de fer córrer rius de tinta. També subratlla que la infanta està preocupada i sempre pendent de la seva mare, la reina Sofia, i de la seva germana Cristina -que encara no ha deixat del tot enrere el vodevil generat al voltant d’Urdangarin-. I exposa la predilecció d’Elena pel seu pare, a qui tant s’assembla i amb qui manté uns forts lligams. Menys bé queden les seves relacions amb l’actual Rei Felip -qui l’ha apartat de tots els actes institucionals- i, especialment, amb la seva cunyada, la reina Letícia.

Portada del llibre de Núria Tiburcio sobre la infanta Elena

Qui és Núria Tiburcio

Núria Tiburcio Segura (Terrassa, 1991), és graduada en Filologia Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de molt jove va mostrar el seu interès pel món de la reialesa i això la va portar, amb divuit anys, a crear un bloc sobre l’estil de Letícia abans que fos reina. Apassionada de la part protocolària i estilística de la monarquia, una de les seves especialitats és el fons d’armari i els actes relacionats amb la reina d’Espanya. Al 2012 va començar a escriure als mitjans de comunicació, a la revista Semana. Al 2014 va fer el salt a Vanitatis i El Confidencial, on actualment és la cap de secció de la Casa Reial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a gener 25, 2023 | 14:43
    Tal com raja gener 25, 2023 | 14:43
    Les intimitats i vida d'aquesta dona, a qui coi l'interessen?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa