!--akiadsense-->

L’escriptora osonenca Irene Solà ha rebut el premi Punt de Llibre de la tercera edició dels Premis Núvol, que s’atorguen a 10 creadors menors de 40 anys. El premi Calàndria ha estat per a Tarta Relena, el duet musical format per Marta Torrella i Helena Ros. El premi Castafiore se l’ha endut Anna Alàs, “una de les joves amb més projecció del panorama operístic i liederístic a Catalunya”, segons el jurat. El premi Web Negre ha estat per a l’humorista Joel Díaz, “de maduració tardana i auge estel·lar”. El premi Galeries se l’ha endut Laia Estruch, artista que treballa les performances a partir de la veu. La il·lustradora Eva Palomar ha rebut el guardó Sa Il·lustríssima, i l’escenògrafa Laura Clos ‘Closca’ ha rebut el premi l’Apuntador.

Anna Alàs
Anna Alàs | Núria Gómez

!--akiadsense-->

D’altra banda, la directora de cinema Irene Moray ha estat guardonada amb el premi Pantalles, amb una obra que “s’inscriu en la forma de fer cinema europea diferent de l’americanofília de l’Escac que ens ha allunyat durant massa temps de la tradició a la qual pertanyem i hauríem de voler pertànyer”, ha indicat el jurat.

El premi La Ruta del Jazz s’ha atorgat al pianista Xavi Torres, finalista del concurs Thelonious Monk, un dels més prestigiosos del món d’aquest estil musical, o guanyador com a solista a la competició internacional Keep An Eye.

Finalment, el premi Homo Fabra ha recaigut ex-aequo en dos traductors, Pau Sabaté i Arnau Barios, autors de traduccions en vers de la ‘Ilíada’ i ‘Eugeni Onegin’. “Han sabut traslladar dues obres cabdals de la literatura universal a un català fresc, actual i accessible”.

Pessebre cultural

D’altra banda, els responsables de Núvol han tirat endavant una iniciativa curiosa per la qual proposen crear un pessebre amb personatges del món de la cultura. Per a cada figura proposen tres candidats, que es poden votar a través del web pessebrecultural.pagedemo.co.

Per exemple, com a àngel proposen Paul B. Preciado, Sebastià Portell o Clara Peya. Per al caganer s’ha optat per Albert Pla, Joel Díaz i Albert Serra. I per al nen Jesús, Tarta Relena, Irene Solà o Daura Mangara.

Nou comentari