MónTerrassa
Terrassa visibilitza la tasca del voluntariat amb diverses activitats
  • CA

El pròxim dia 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat i Terrassa ha preparat diverses activitats per visibilitzar la gran tasca que realitza aquesta figura a la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament i les entitats que conformen la Taula d’Entitats del Voluntariat es busca també expressar agraïment per aquestes persones voluntàries de tots els àmbits. Per això, el programa inclou accions de caire lúdic, adreçades a públic divers, però també d’altres més encarades a la sensibilització i promoció del voluntariat. El lema d’enguany és «Fes voluntariat ara, pel nostre futur comú».

La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha recordat la importància d’aquesta diada «per donar protagonisme a les entitats i les persones que normalment estan a darrera, les que generalment no surten a la foto però molt sovint són una peça clau perquè les coses funcionin. En molts i molt diversos àmbits hi ha persones voluntàries posant el seu temps, les seves capacitats i la seva il·lusió al servei de la societat, ja sigui a les entitats de lleure, acompanyant persones grans, en situacions d’emergència o en els grans esdeveniments de ciutat, com el proper mundial d’hoquei femení. Per això, totes les ocasions que hi hagi per donar gràcies seran poques».

Programa d’activitats

– Dissabte 20 de novembre: escape room “Destiny: aconseguiràs salvar la humanitat?”. Tindrà lloc a les 16.30 h a la plaça de les Teixidores. Activitat adreçada a joves de 14 a 35 anys, amb places limitades i inscripció prèvia clicant aquí.

– Divendres 26 de novembre: xerrada “Les oportunitats del voluntariat a Terrassa”. Tindrà lloc a la Coral de Prodis (c/ del Pantà, 57) a les 17.30 h i hi intervendran diferents entitats dels àmbits social, ambiental, internacional i comunitari. Aforament limitat.

– Diumenge 28 de novembre: marxa nòrdica pel voluntariat. Sortida de l’estació de FGC Nacions Unides a les 10 h i recorregut pels Plans de Can Bogunyà de l’Anella Verda (6 km, dificultat baixa). Places limitades. Inscripció prèvia clicant aquí.

– A més, la Biblioteca del Districte 3 acollirà fins a final de mes l’exposició de les entitats del voluntariat de Terrassa “El voluntariat a Terrassa, la força del compromís i els valors”, que ja ha recorregut les biblioteques del Districte 4 i del Districte 6 aquesta tardor.

Un vídeo i sessions informatives

D’altra banda, amb l’objectiu d’acostar als nens i joves de la nostra ciutat els projectes de voluntariat que s’estan duent a terme, membres del Punt del Voluntariat estan duent a terme diferents sessions informatives a l’Institut Ègara. És un servei que des de la plataforma s’ofereix a tots els institut de Terrassa.

Finalment, el dia assenyalat, el 5 de desembre, el Punt del Voluntariat i la Taula d’Entitats del Voluntariat publicaran un manifest conjunt. El mateix dia s’estrenarà un nou vídeo de la campanya que porta per lema “Fes voluntariat. Hi tens molt a guanyar” i en el qual es recullen els testimonis de diferents persones voluntàries. Amb aquesta acció es posarà el punt final a la campanya que s’ha desenvolupat en xarxes socials durant els darrers mesos per promoure el voluntariat entre el jovent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa