MónTerrassa
Terrassa homenatja les víctimes del terrorisme

Terrassa ha commemorat aquest migdia el Dia Europeu en record de les Víctimes del Terrorisme amb la lectura d’un manifest, un minut de silenci al Raval de Montserrat, i s’ha interpretat la cançó d’Imagine de John Lennon en directe per part de la soprano Mariona Pallach. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i acompanyat dels portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa i d’altres membres de la Corporació Local.

“Lamentablement, el terrorisme ha afectat milers de persones, famílies, amics, societats. També a casa nostra l’hem patit en primera persona i per això en compartim el dolor i el volem fer visible”, ha escrit l’alcalde a les xarxes socials, afegint que Terrassa és una ciutat de pau i de convivència i “rebutgem tota mena de violència, combatent-la des de la democràcia i el diàleg”. 

També ha aprofitat per recordar que “no hem de baixar la guàrdia” i que “és necessari seguir treballant per garantir els drets universals i el benestar de tothom”. 

Terrassa homenatja les víctimes del terrorisme | Ajuntament de Terrassa

11 de març, Dia Europea en Memòria a les Víctimes del Terrorisme

La Unió Europea va instituir l’11 de març com a Dia Europeu en Memòria de les Víctimes del Terrorisme coincidint amb l’aniversari dels atemptats de Madrid de 2004. Avui fa 19 anys, una cèl·lula gihadista va col·locar 11 bombes en quatre trens de Rodalies en què van morir 191 persones.

Europa afirma que “s’ha de mantenir viva la memòria de les persones innocents assassinades”

La Comissió Europea ha expressat a les xarxes socials que “s’ha de mantenir viva la memòria de les persones innocents assassinades i ferides en atacs terroristes”. Han escrit en una publicació que “avui homenatgem les víctimes i supervivents dels atacs terroristes, reafirmem el nostre compromís de recordar-los i mantenir-nos ferms contra tots els que pretenen fer mal a les nostres societats”.

“Treballem per prevenir, protegir i respondre a les amenaces terroristes lluitant contra la propaganda i donant suport essencial a les forces de l’ordre a la UE. Mai cedirem a les atrocitats del terrorisme”, han conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa