MónTerrassa
Terrassa valora en prop d’1 milió d’euros els danys ocasionats pel Glòria
  • CA
Esllavissada a Can Palet de Vista Alegre
Esllavissada a Can Palet de Vista Alegre | Redacció

!--akiadsense-->

Del 20 al 23 de gener, el temporal Glòria va provocar un gran terrabastall a tota la nostra comarca. Un mes després de les fortes pluges, els municipis van fer una primera valoració dels danys. A Terrassa, en aquell moment, segons dades que es van facilitar al Consell Comarcal, l’import asecendia a més de 600 mil euros per afectacions a l’espai públic, edificis municipals i esllavissades. En total, al Vallès Occidental, els danys es van quantificar en 6,2 milions d’euros. Davant d’aquesta situació, des de la Diputació de Barcelona es va obrir una línia d’ajuts a Ajuntament per tal de mitigar l’impacte econòmic dels desperfectes ocasionats pel temporal.

Aquesta setmana, en la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, s’ha anunciat que s’ha presentat ja l’informe a la Diputació. El document presenta els càlculs dels costos de danys a la via pública, tant d’obres com manteniment, d’aquells tres dies de temporal però també té en compte les últimes incidències ocasionades a Can Palet de Vista Alegre conseqüència de les fortes pluges de fa unes setmanes que van agreujar la situació provocada pel Glòria. Així doncs, l’import total ascendeix a gairebé a 1 milió d’euros, en concret, 980 mil euros.

La directora de Serveis Territorials, Emilia Andreu, ha remarcat que s’està a l’espera que la Diputació informi sobre quin % i quan efectuarà el pagament d’aquestes despeses. L’Ajuntament però subratlla que l’ens provincial quan va publicar la línia d’ajuts no especificava quin era l’import màxim que consignaven per municipi ni tampoc quin tant per cent assumia dels costos que els consistoris justifiquessin. Per tant, a l’espera de saber si se’n farà càrrec, de quina partida i de quan realitzaran el pagament, l’Ajuntament haurà d’avançar els diners per reparar els danys produïts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa