MónTerrassa
Terrassa Tria Futur incentiva la presència de dones en el món industrial
  • CA

La reivindicació per la igualtat en el món laboral entre dones i homes ha estat ben present a la Fira d’Orientació Terrassa Tria Futur, que se celebra entre avui i demà 11 de març. Entre els més de 85 expositors de centres educatius, empreses, i entitats, els joves també han pogut passejar-se per estands que posen de manifest el gran abisme entre generes al món industrial -entre molts altres sectors-, i que incentiven la presència de dones en aquests àmbits.

Un dels estands amb més alumnes en aquest àmbit ha estat “A la indústria, on son les dones?” del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), que també ha comptat amb la visita de l’alcalde Jordi Ballart. L’exposició vol “confrontar l’alumnat a on s’ubiquen les dones al món industrial i tecnològic, donar a conéixer les desigualtats d’aquest sector i alhora incentivar a les dones que agafin estudis relacionats amb la indústria”, explica Yolanda Ordoñez del CCVOC. L’estand és informatiu, però també compta amb espais interactius, com una enquesta a través d’una pantalla on mostra el percentatge de grau de discriminació que té cada persona segons les respostes.

Estand “A la indústria, on son les dones?” a Terrassa Tria Futur | Laura Gómez

L’estand ha estat ple d’alumnes durant tot el matí. Ordoñez exposa que han visitat l’estand tant nois i noies, però ha constatat que “les noies estan més sensibilitzades, mentre que els nois busquen la confrontació”. Explica que “els nois identifiquen que hi ha alguns llocs de treballs per homes i alguns per dones, mentre que les noies joves ja han integrat que poder accedir en un lloc de treball no és qüestió de gènere”.

A més, l’exposició també compta amb unes columnes que mostren els percentatges de la presència d’homes i dones en diferents sectors. Per exemple, hi ha gairebé un 60% de dones formades al món científic, però només un 30% aconsegueix arribar a llocs directius, una xifra que vol “mostrar als joves estudiants què son els sostres de vidre“.

Estand “A la indústria, on son les dones?” a Terrassa Tria Futur | Laura Gómez

Des del Servei d’Universitat de l’Ajuntament, que promocionen tota l’oferta de graus al Campus Terrassa, també han constat una falta de dones als estudis d’indústria i enginyeries, que son “un 80% homes i un 20% dones”. “Volem que canvii la tendència i volem visibilitzar el paper que la dona ha tingut sempre en l’àmbit de la ciència i portar aquestes vocacions a les dones”. També hi ha estat present el Servei d’Inserció Laboral de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa, que també ha reivindicat posar fi a les desigualtats de gènere en el món laboral i transmetre-ho als estudiants més joves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa