MónTerrassa
Terrassa subvenciona quatre projectes d’ajuda humanitària a Turquia i Síria
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa donarà suport a Organitzacions No Governamentals (ONG) locals que treballen a Turquia, Síria i Kurdistan per ajudar la població afectada pels terratrèmols que van sacsejar la zona fa dues setmanes. Es destinaran un total de 40.000€, segons informa el Consistori, en quatre projectes d’entitats especialitzades en la gestió de crisis urgents que es van presentar a la convocatòria per a projectes d’ajuda humanitària d’emergència.

Es tracta de la Fundació World Vision, Farmamundi, ACNUR i Creu Roja, i l’aportació de l’Ajuntament es concreta en 10.000€ per a cada un dels projectes presentats. Aquests contemplen l’adquisició de materials diversos com “matalassos, mantes tèrmiques, kits de cuina, bidons per transportar i emmagatzemar aigua, lones per resguardar-se de les inclemències, kits d’higiene, paquets nutricionals, medicines i materials mèdics”.

Terratrèmol a Síria i Turquia | Fotografia extreta d’ACN

L’Ajuntament apunta que les subvencions son “la millor manera d’ajudar”

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Siurana, considera que la col·laboració amb les entitats que treballen directament a les zones afectades és “la millor manera d’ajudar” ja que “l’experiència ens ha ensenyat que altres formes d’ajuda, com la recollida de materials, no són eficaces“. Assegur que “amb les subvencions directes ens assegurem de donar resposta a les necessitats de cada moment, a banda d’ajudar les economies locals”. Els quatre projectes on els següents:

Projectes d’ajuda humanitària a Turquia, Síria i Kurdistan

  • Farmamundi: “Intervenció per a l’atenció a població turca i siriana en situació de major vulnerabilitat afectada pel terratrèmol al districte de Pazarcık, província de Kahramanmaras, Turquia”
  • Fundació World Vision: “Suport a Aigua, Sanejament i Higiene per a famílies afectades pel terratrèmol al Nord-oest de Síria”.
  • Comitè Català per a les Persones Refugiades (ACNUR): “Emergència Terratrèmols de Turquia i Síria”
  • Creu Roja: “Resposta humanitària a les necessitats urgents de la població afectada pel terratrèmol de Turquia i Síria”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa