MónTerrassa
Terrassa, la segona ciutat catalana amb més ciutadans del Marroc empadronats
  • CA
Dones immigrants assegudes en un banc de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’informe actualitzat corresponent al primer semestre de 2019 en matèria d’estrangeria, en el qual s’hi detalla, entre d’altres aspectes, el perfil demogràfic de la població estrangera empadronada a Catalunya corresponent a les principals nacionalitats presents al territori. A data d’1 de gener, hi havia 1.219.862 persones estrangeres empadronades al Principat.

Els cinc països d’on provenen majoritàriament són: Marroc, amb 226.390 persones; Romania, amb 103.388 persones; Itàlia, amb 65.828 persones; Xina, amb 63.600 persones; Pakistan, amb 49.863 persones; i Hondures, amb 41.722 persones. El document fa un anàlisi en profunditat de cadascuna d’elles, el que permet saber com es troben distribuïdes pel país, sexe i edats, estudis i professió, o quina evolució hi ha hagut en els darrers deu anys.

Així, permet conèixer que a Terrassa, la principal nacionalitat de les persones estrangeres empadronades al nostre municipi és la marroquina, essent la segona ciutat amb més residents provinents d’aquest país (només superada per Barcelona). En total, consten 12.368 persones marroquines, de les quals 6.782 són homes, i 5.586 són dones. Es tracta de la nacionalitat, amb molta diferència, més present a la nostra ciutat.

Distribució de la resta de nacionalitats

En canvi, malgrat que els romanesos són a nivell poblacional la segona nacionalitat més present a Catalunya, per rànquing de municipis, la nostra ciutat es troba situada en la catorzena posició. A Terrassa, hi ha un total de 1.244 romanesos empadronats, molt lluny comparativament, per exemple, de Sabadell (amb 1.907) o L’Hospitalet (2.221). Aquesta nacionalitat ha preferit ciutats com Barcelona, Lleida o Tarragona per fer-hi la seva residència.

Tampoc abunden a Terrassa els italians. Tot i que és la cinquena ciutat preferida per ells a l’hora de venir-hi a viure. En total, trobem 932 persones d’aquesta nacionalitat. Barcelona, Castelldefels o Sant Cugat del Vallès tenen un nombre de residents procedents d’Itàlia molt superior. Malgrat que molts egarencs tinguin la sensació que hi ha molts xinesos a la nostra ciutat, la realitat és que només hi ha 1.057 persones d’aquesta nacionalitat empadronades. Una xifra que ens col·loca en la novena posició de ciutats amb més població procedent d’aquest país. Barcelona, Santa Coloma de Gramanet o Badalona són qui més xinesos concentren.

Quant a la població procedent del Pakistan, a Terrassa tenim 533 persones, el que ens col·loca altra cop en desena posició. Els habitants d’aquesta regió asiàtica han preferit instal·lar-se a viure en municipis del Barcelonès abans que el Vallès. Finalment, pel que fa a la distribució poblacional d’habitants amb nacionalitat hondurenya, Terrassa tampoc és ni molt menys la seva ciutat preferida. En tenim 751, una xifra molt inferior a la de Barcelona, Girona i L’Hospitalet, on més s’hi concentren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa