Terrassa ha incrementat les tasques de neteja d’embornals davant les previsions de pluja. L’alcalde Jordi Ballart ha manifestat aquest dimecres, 9 de març, que en els pròxims dies tot apunta que tindrem precipitacions intenses que poden anar acompanyades de borrasques. Per aquest motiu, des de l’empresa municipal d’Eco-Equip s’ha accelerat el buidatge de reixes i embornals arreu de la ciutat, per tal d’evitar possibles inundacions. Els operaris han estat treballant per deixar nets de fulles i branques, i d’altres objectes que puguin obstruir els desguassos.

Neteja de reixes i embornals a Terrassa | Aj. Terrassa

D’altra banda, des de l’Ajuntament també recorden que és important mantenir nets els desaigües de teulades i terrats. Entre els consells d’autoprotecció que es donen es recomana revisar periòdicament la teulada i mantenir nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. A més, és clar, de fer un manteniment per evitar el deteriorament de la teulada i les terrasses i així evitar filtracions que puguin afectar l’estructura de l’edifici.

Neteja de reixes i embornals a Terrassa | Aj. Terrassa

Des del Servei Meteorològic de Catalunya, a data 9 de març, no es troba activat cap avís per intensitat de pluja. Ara bé, els mapes indiquen que de cara els pròxims dies sí que s’esperen precipitacions, amb més o menys abundància a la nostra ciutat, especialment de cara a finals de setmana i inicis de la vinent, sobretot amb més risc el dimarts 15 de març. Caldrà doncs estar alerta per si empitjoren les perspectives i acaba arribant les borrasques que ara mateix s’albiren.

De cara a dijous, les previsions del Meteocat indiquen que tindrem cel entre molt ennuvolat i cobert fins a migdia arreu. A partir de llavors s’obriran clarianes, si bé persistirà el cel cobert o molt ennuvolat al terç nord. Mentre que divendres, al llarg del matí la nuvolositat augmentarà d’oest a est i el cel quedarà molt ennuvolat o cobert.

Nou comentari

Comparteix