MónTerrassa
Terrassa s’adhereix a Reallotgem.cat per reduir la llista de famílies que esperen un pis oficial
  • CA

Avui anava al ple municipal -telemàtic- “Aprovar la sol·licitud d’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al Programa Marc de 27 de novembre de 2020 per col·laborar en el desplegament del programa de Reallotjament.cat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya”. S’ha aprovat per unanimitat.

L’Ajuntament de Terrassa s’ha adherit al programa Reallotgem.cat, impulsat des de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per descongestionar les meses d’emergència. L’Agència llogarà pisos privats buits per poder-hi allotjar les famílies en situació d’emergència econòmica i social que tenen informe favorable de la Mesa d’emergències però que encara estan pendents de reallotjament. Es preveu destinar 21 milions d’euros a aquesta finalitat i llogar entre 1.300 i 1.500 habitatges l’any 2021.

El programa es destinarà a famílies amb proposta favorable tant de la Mesa d’emergències de Catalunya, que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, com de les 11 meses municipals gestionades per diversos ajuntaments, entre els quals hi ha Terrassa. L’objectiu del programa és agilitar les llistes d’espera de les famílies que no han rebut el pis a què tenen dret.

Els consistoris seran els encarregats de trobar pisos desocupats i de gestionar amb els propietaris la seva posada a disposició del programa. Els pisos han de disposar de cèdula d’habitabilitat, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir una superfície màxima útil de 90 m2. En el cas dels allotjaments en aparthotels, han de tenir una superfície mínima útil de 24 m2 i disposar d’un mínim equipament de cuina. L’import de la renda mensual del lloguer serà com a màxim el preu de referència per al lloguer d’un habitatge de característiques anàlogues que estableix la Llei 11/2020, de contenció de rendes de la Generalitat de Catalunya.

Des del govern local, s’ha informat que un 39% del total del pressupost del programa Reallotgem.cat anirà destinat a municipis que disposen de mesa d’emergència pròpia, com és el cas de Terrassa. I que en principi, la nostra ciutat tindrà reservat un pressupost de poc més de 600 mil euros per captar habitatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa