MónTerrassa
Terrassa renova 4 zones de jocs infantils inclusives i no sexistes
  • CA
Visita a una de les zones infantils renovades
Visita a una de les zones infantils renovades | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha millorat i renovat un total de quatre zones de jocs infantils ubicades a quatre barris de la ciutat, concretament al carrer de Joan Baptista Galí, entre els carrers de Guadiana i Túria, a la plaça de les Gueraldes i a la plaça del Pare Alexandre. En tots aquests espais s’han substituït tradicionals jocs de caire més individual per nous elements que promouen el joc en grup, inclusiu i d’interacció. Amb aquest conjunt d’actuacions, a més de millorar i renovar aquests espais, l’Ajuntament fa una clara aposta per la instal·lació d’espais lúdics més inclusius, que fomenten el joc no sexista, l’ús de la imaginació, la creativitat i la participació entre la població infantil. En total, les actuacions realitzades han comptat amb un pressupost de 157.233 euros, recursos provinents del paquet d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), i l’empresa que ha executat les obres és CONSCA EGARA SL.

Les zones de jocs infantils renovades són:

Centre (carrer de Joan Baptista Galí): S’han instal·lat quatre elements nous de joc interactiu, entre els que destaca un joc simbòlic de flors per estimular la capacitat sensorial dels infants. A més, s’ha adequat el paviment de l’àrea lúdica per esmorteir les possibles caigudes i també s’ha construït un tancament perimetral, adaptant l’espai al reglament municipal ja que la zona de jocs es troba a menys de 30 m de la calçada.

Can Palet II (carrers de Guadiana i Túria): S’ha instal·lat un nou gronxador niu i un segon gronxador apte per a nadons, a més d’un joc per a fomentar l’activitat lúdica en grup. També s’ha adaptat el sol amb sorra fina per tal d’esmorteir l’impacte de les possibles caigudes.

Roc Blanc (plaça de les Gueraldes): S’ha millorat la zona de jocs amb la instal·lació d’un element combinat gran i un gronxador adaptat. A més, s’ha substituït la tanca de fusta per una nova d’arcs metàl·lics. D’altra banda, l’Ajuntament ha millorat l’accés del carrer de Carrasco i Formiguera, s’han ampliat els parterres laterals i s’ha pavimentat el tram amb una nova classe de sauló, que barreja terra i ciment i permet circular-hi en cadira de rodes. Aquesta actuació ha corregit les escorrenties i també s’ha millorat el drenatge de l’espai amb la instal·lació de noves reixes.

Les Arenes, la Grípia i Can Montllor (plaça del Pare Alexandre): S’ha instal·lat un nou gronxador adaptat, un gronxador per a nadons i s’hi ha afegit un tobogan. A més, s’ha creat una nova zona de joc al centre de la plaça que consta d’un element d’activitats combinades que està destinat a infants de més edat i pretén promoure el joc en grup. D’altra banda, l’Ajuntament ha instal·lat una plataforma a nivell continguda per un mur i ha pavimentat la plaça amb sauló per tal de solucionar les escorrenties del paviment.

Properes actuacions

Aquestes actuacions de millora i renovació de jocs infantils es faran extensibles a altres barris de la ciutat. Properament, l’Ajuntament adequarà un total de 10 espais més de la ciutat:

 carrer de la Mare de Déu de la Fuencisla

 barri de Guadalhorce

 plaça d’Agustí Bartra

 carrer de la Mare de Déu dels Desemparats

 cruïlla dels carrer de Sant Honorat i de Santa Cecília

 plaça de Salvador Dalí

 plaça dels Somnis

 plaça d’Ibèria

 plaça del Doctor Robert

 plaça Bòbila Segués

Es tracta d’obres que estan en procés de licitació, amb un cost aproximat d’entre 30.000 i 40.000 euros cadascuna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa