MónTerrassa
Terrassa renova la tecnologia elèctrica i lumínica per ser més eficient
  • CA

El Ple Municipal de Terrassa va aprovar l’adjudicació del contracte de serveis de gestió energètica de l’enllumenat públic, il·luminació interior i renovables a l’empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas (SECE). L’Ajuntament preveu reduir així les emissions de CO2 en 4.860 Tn/any gràcies al finançament i renovació de la tecnologia elèctrica i lumínica de la ciutat. Aquesta nova contractació en la gestió dels serveis energètics municipals, forma part de l’estratègia Smart Cities i del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI). El seu objectiu és reduir el consum energètic amb la millora i el manteniment de les instal·lacions d’enllumenat públic, la renovació de la il·luminació interior i la implementació d’energies renovables que en conjunt permetran reduir les emissions de C02.

La contractació adjudicada, que forma part del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), inclou:

– La instal·lació de tecnologia LED monitoritzada a la ciutat, aportant gran qualitat lumínica, major uniformització, més intensitat, menor consum i màxima sostenibilitat. En tota la ciutat se substituiran i instal·laran 28.799 llumeneres. Alhora, aquesta actuació permetrà oferir un millor servei davant les possibles incidències en l’enllumenat de la ciutat.

– La renovació del sistema d’il·luminació interior amb LEDs de 82 equipaments de gestió directa municipal: educatius (incloent totes les escoles de primària), administratius, culturals, esportius i socials.

– La implantació d’un sistema d’informació energètic que permetrà ajustar la potència contractada a la realment necessària i prevenint d’anormalitats en la facturació elèctrica.

– La implantació d’energia renovable i fotovoltaica en 13 centres d’alt consum energètic i característiques específiques d’horari d’ús i coberta de l’edifici. Segons aquests criteris, s’han seleccionat cinc escoles (Ponent, Isaac Peral, Ramon y Cajal, Sant Llorenç i El Vallés) i set edificis municipals (BCT, Serveis Centrals de l’Ajuntament, Edifici Municipal del carrer Panta, Teatre Principal, Teatre Alegria, Edifici Glòries i Edifici Funerària).

– La instal·lació de fibra òptica a 95 edificis municipals i als 40 nous quadres d’enllumenat públic permetran estendre la xarxa informàtica municipal i construir una infraestructura que prepararà la ciutat per l’Internet de les coses (IoT).

Recordem que el TEI va començar a executar-se amb la renovació de la flota municipal d’autobusos urbans amb la compra de 6 autobusos híbrids, aprovada en el Ple del 25 de febrer de 2016. La inversió prevista de l’empresa adjudicatària només en enllumenat públic és de 13.495.310,64 euros, que suposarà un estalvi energètic de 13.055,8 MWh/any i la reducció de les emissions serà de 4.312 Tn CO2/any. Però el projecte global comporta un total de 14.512.860,76 milions d’inversió real a la ciutat, que suposaran un estalvi energètic de 14.411,4 MWh/any i un estalvi de la factura estimada de 1.493.750 euros l’any, amb una reducció de 4.860 TnCO2/any. Si a aquestes xifres se suma la previsió de reducció d’emissions corresponent a l’adquisició dels autobusos híbrids (301,68 TnCO2/any), es preveu assolir una reducció de 5.161,68 TnCO2/any totals, quantitat que està molt per sobre de l’objectiu definit al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible de 2009, que és de 3.605 TnCO2/any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa