MónTerrassa
Terrassa reforça la neteja dels espais naturals amb 4 treballadors mes

L’Ajuntament de Terrassa reforçarà els treballs de neteja i desbrossada dels espais naturals de la ciutat des d’aquest mes i durant un any amb la incorporació de quatre persones, procedents d’un pla d’ocupació del programa Treball i Formació, del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu és fer un manteniment més acurat dels espais naturals perquè estiguin nets de residus i estendre l’àmbit d’actuació en altres trams, segons exposa l’Ajuntament en un comunicat.

Aquests treballs es realitzen sobretot en punts d’abocaments ja detectats on es recullen tota mena de deixalles abandonades fruit dels comportaments incívics per separar-les de manera selectiva i, posteriorment, traslladar-les a les deixalleries o a les plantes de tractament corresponent. Els residus que habitualment s’acostumen a abandonar en aquests punts són restes d’obra, voluminosos -com mobles o electrodomèstics-, envasos, plàstics, fustes, cartons i papers.

La recollida de deixalles als espais naturals és una de les tasques que ja es realitza, de forma habitual, dins el contracte de manteniment de l’entorn natural, que també s’inclou la conservació i neteja dels 36 camins de titularitat municipal; de les fonts naturals i dels arbres catalogats, com també dels espais de lleure i les àrees de descans, dels torrents i del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), entre d’altres. LAjuntament de Terrassa informa que destina prop de 210.000 euros a aquests treballs.

Aquest reforç de personal permetrà estendre l’àmbit d’actuació en els trams urbans de les rieres del Palau i les Arenes, i també en el torrent Mitger. Els 70 km² del terme municipal de Terrassa estan formats per una xarxa densa de torrents i rieres.

20.000 euros més

El passat mes de març, l’Ajuntament de Terrassa va anunciar que ampliava els treballs de neteja als espais naturals fins a l’estiu amb un increment de 20.000 euros del contracte actual de manteniment de l’entorn natural i dels equipaments ambientals. Amb aquesta millora, i juntament amb el reforç de personal, es permetrà estendre l’àmbit d’actuació, treballant també en la retirada de residus dipositats de manera incívica en altres ubicacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa