MónTerrassa
Terrassa redescobreix la figura de Miquel Vives, l’Apòstol del Bé
  • CA

Terrassa es prepara per redescobrir la figura de Miquel Vives i Vives, més conegut per als seus conciutadans com a l’Apòstol del Bé. Enguany, se celebren 150 anys de la fundació Fraternitat Humana -una entitat considerada de les més antigues d’Europa en l’àmbit espiritista- i per commemorar-ho han organitzat un cicle de conferències per conèixer de més a prop la vida i obra d’aquest terrassenc nascut l’any 1872, i que compta amb un carrer propi a la nostra ciutat.

La primera de les xerrades tindrà lloc aquest dissabte, 19 de febrer, a les sis de la tarda a l’Arxiu Històric de Terrassa. Comptarà amb la presència de José Manuel Meseguer, divulgador i escriptor, membre del Grupo Villena des de fa més de 30 anys i soci col·laborador de SEDE (Sociedad Española de Divulgadores Espíritas). El 12 i 26 de març i el 9 d’abril són els altres dies fixats en el calendari, totes elles tindran lloc a l’Arxiu Històric, i compten amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. A més d’una gran jornada amb ponències i simposis que tindrà lloc l’1 de maig a l’Hotel Don Cándido de Terrassa (d’accés lliure i gratuït però on cal inscripció prèvia trucant al telèfon 647356922, de dilluns a dijous de 10 a 12h o enviant un correu a: [email protected]).

Amb aquest cicle Fraternitat Humana vol divulgar el coneixement d’un sistema “de pensament lliurepensador i progressista, basat en la filosofia espirita, així com en la creació de locals i menjadors socials on s’oferia a les persones sense llar o necessitades d’aliments, suport, consol i sanació davant les dificultats d’aquella època”. L’entitat recalca la figura de Miquel Vives com un “gran referent internacional, gran benefactor i filantrop”, i com d’apreciat va ser a Terrassa, “des d’empresaris i banquers, a treballadors i els més humils ciutadans, sense diferències de classe”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa