MónTerrassa
Terrassa recorda el papa Benet XVI
  • CA

Terrassa ha recordat el papa Benet XVI després de la seva defunció aquest passat 31 de desembre de 2022. La catedral del Sant Esperit va acollir aquest diumenge, dia 1 de gener, una Missa presidida pel bisbe Salvador Cristau, en la qual es va tenir un sentit record cap al papa emèrit. I és que pel cap de l’església terrassenc, Benet era especial ja que va ser ell qui el va nomenar bisbe auxiliar de Terrassa el 18 de maig de 2010.

Cristau ha destacat la “profunditat” del seu pensament teològic, i a la vegada el seu testimoniatge de fe i caritat viscut amb “humilitat i valentia”. Ha citat la seva primera encíclica “Déu és amor” com una fita important en el magisteri de l’Església, remarcant la importància de l’encontre amb Jesucrist com a fonament de la vida cristiana, ja que “no es comença a ser cristià per uns plantejaments morals sinó per l’encontre amb una persona que canvia el sentit de l’existència humana”. I ha recordat també la valentia que va manifestar quan Benet va renunciar a l’exercici del seu ministeri com a successor de Pere, quan les forces físiques l’afeblien.

Campanades a mort i una missa funeral pel Papa

Des de feia ja dies que Cristau seguia de prop els esdeveniments al voltant de la malaltia i posterior defunció de Benet XVI. Ja en el moment que la salut del papa es va afeblir va demanar als diocesans que intensifiquen la pregària. I posteriorment, amb motiu de la seva defunció, els va convidar a pregar pel “descans etern de la seva ànima”. Les campanes de les esglésies de Terrassa van estar tocant a mort aquest dissabte i les misses del cap de setmana s’hi va fer menció.

Així mateix ha convocat els diocesans, preveres, diaques, religiosos i laics, a la Missa funeral el divendres 13 de gener a les 20h a la Catedral, i ha convidat a “oferir misses en sufragi per la seva ànima” a les parròquies i comunitats de la diòcesi a partir del dia 5 de gener, data de la celebració de les seves exèquies a Sant Pere del Vaticà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa