MónTerrassa
Terrassa recorda l’incendi i saqueig de 1713 amb un concert intimista

L’Ajuntament de Terrassa commemorarà enguany els fets del 4 de setembre, l’incendi i saqueig de la vila de Terrassa l’any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, amb el concert «Cançó de la nostra memòria», que tindrà lloc el dissabte 4 de setembre a les 19 h al Claustre del Convent de Sant Francesc. A causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, no es llegirà el tradicional manifest durant el concert, que es publicarà a la pàgina web municipal i a les xarxes socials institucionals.

El Concert commemoratiu dels fets històrics a Terrassa el 4 de setembre de 1713, que tanca el XIV Cicle Sons del Temps, anirà a càrrec del duet format per la soprano terrassenca Anna Farrés i per l’arpista Esther Piñol, amb un recull musical de cançons, amb predominança de peces d’autors catalans, tot i que també s’inclouran cançons d’autors espanyols i francesos. L’entrada serà gratuïta amb reserva prèvia al web d’Entràpolis.

L’efemèride commemora els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l’interior del Convent del Sant Francesc, de l’ordre dels frares recol·lectes. L’acte commemoratiu serveix per homenatjar a tots els vilatans i vilatanes de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa