MónTerrassa
Terrassa té a punt tots els dispositius per fer front a l’episodi de neu
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en prealerta el Pla d’Emergència Municipal per nevades en previsió de les nevades que, segons les previsions meteorològiques, poden afectar al nostre municipi des d’avui i fins dimecres.

L’Ajuntament ha convocat aquesta tarda el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil Municipal per intercanviar informació sobre l’estat dels serveis i els recursos previstos en cas que fos necessari activar el Pla Municipal d’Emergència. Ja s’han fet algunes actuacions preventives a l’espai públic i els diferents serveis públics implicats estaran pendents del desenvolupament de la situació i preparats per si han d’actuar al llarg de la nit.

El Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) ha comunicat aquest migdia a l’Ajuntament de Terrassa que, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, ha posat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’Alerta. Fins a les 24 h, a la nostra comarca es manté un risc moderat. Segons la previsió per demà dimarts i dimecres, fins a les 12 h, el risc passa a ser alt, amb una cota de neu que pot arribar a baixar entorn els 200 metres. Dispositius preparats La mobilitat és una de les dimensions de la vida de la ciutadania que més es pot veure afectada davant d’aquestes circumstàncies. Per aquest motiu, una bona part del dispositiu es concentra en el manteniment de les calçades i els carrers en un estat transitable a peu o en vehicle. El Servei de Gestió de l’Espai Públic (GEP) compta amb una reserva de 40 tones de sal per distribuir per la ciutat per desfer el gel en cas de necessitat. A les principals cruïlles de la ciutat i a espais estratègics de les urbanitzacions hi ha repartits cofres que contenen sal a disposició de la ciutadania.

Aquesta pot ser utilitzada per la ciutadania en cas de gelades per garantir les bones condicions a les seves voreres o als accessos a garatges. En tot cas, és important tenir en compte que amb un kilogram de sal es pot desgelar una superfície propera als 10 metres, motiu pel qual s’ha d’utilitzar amb moderació. De la mateixa manera, l’ús continuat i excessiu d’aquesta sal pot generar danys als paviments i a la vegetació, i per això es recomana fer-ne un ús racional. En total, hi ha 16 punts de distribució de sal distribuïts a llocs estratègics del terme municipal de Terrassa. Fins a 13 d’ells estan als següents espais:

• Urbanització Pinetons Guitard (Els Caus)

• Can Palet de Vista Alegre

• Les Martines (via d’accés a la confluència amb la carretera de Martorell)

• Urbanització El Molinot (C-58)

• Rotonda ctra. Olesa amb ctra. de Martorell

• Plaça del Dorè

• Rambla d’Ègara amb carrer de la Rasa

• Confluència av. Tarradellas amb av. Abat Marcet

• Rotonda av. Béjar amb ctra. Matadepera

• Rotonda ctra Matadepera amb av. Abat Marcet

• Plaça de la Dona

• Rotonda ctra. Castellar al polígon industrial Can Petit

• Cruïlla ctra. Montcada amb ctra. Rubí.

A banda d’aquests punts, hi ha la possibilitat d’accedir a la sal, tot i que de forma restringida, a les dependències de la Policia Municipal, al magatzem municipal de les antigues instal·lacions de la fàbrica AEG a la carretera de Castellar (obert només en cas d’episodis greus) i a la seu del Servei de Gestió de l’Espai Públic, al carrer Igualtat, 52 (obert de 7.15 h a 16.00 h, i en cas d’urgència extrema s’ampliarien els horaris).

El plànol d’ubicació dels dipòsits es pot consultar al següent enllaç:

http://www.terrassa.cat/documents/12006/51588/Contenidors+sal_2017/43772516-

b95c-4cd6-a5c8-12e3bc5161d1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa