MónTerrassa
Terrassa, punt de recollida de signatures per l’accés de vacunes Covid a tots els països
  • CA

Amnistia Internacional ha posat en marxa la campanya “Una punxada justa: Accés universal a les vacunes contra la COVID-19” en què demana a les empreses farmacèutiques que comparteixin els seus coneixements i tecnologia per elevar al màxim el nombre de dosi de vacunes disponibles a tot el planeta. Alhora, demana als Estats que deixin de practicar l’anomenat “nacionalisme de les vacunes” i treballin conjuntament per garantir l’accés immediat de les persones més exposades a contagiar-se de COVID-19 en tots els països a unes vacunes de les quals en pot dependre la vida.

Per aconseguir aquests objectius, l’organització manté oberta una ciberacció que porta recollides més de 19.000 signatures i ha organitzat actes reivindicatius arreu de l’Estat. A Terrassa, s’oferirà la possibilitat de signar la Ciberaccció escanejant amb el telèfon mòbil un codi QR que hi haurà en uns cartells penjats en uns expositors el dia 15 de maig a Av. de Barcelona 180- al costat del Centre Cívic Montserrat Roig de 10:00h s 13:00h. “Qui té accés a la vacuna contra la COVID-19, quan i a quin preu són algunes de les qüestions més importants i controvertides a què s’enfronten avui les nostres societats. Però les respostes vénen determinades pels interessos dels Estats i d’empreses amb molt de poder”, ha afirmat Maribel Tellado, responsable de la campanya a Espanya.

“Fins ara han generat un situació perillosa en la qual les desigualtats globals en l’accés a les vacunes s’estan intensificant sense control. Un reduït nombre de països rics encapçalen la cursa, mentre la resta del món s’esforça per arrencar des de la línia de sortida. Totes les persones mereixen una punxada justa d’aquesta vacuna: pel que fa al nostre dret a la salut, no hi ha lloc per a la discriminació”. Els països rics han comprat la majoria del subministrament de vacunes del món, tot i que només representen només el 16% de la població mundial. A principis d’abril, els països d’ingressos elevats o mitjans-alts havien administrat més del 87% dels 700 milions de dosis administrades al món, mentre que els d’ingressos baixos només n’havien aplicat el 0,2%. Una desena de països no han vacunat encara ni una sola persona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa