MónTerrassa
Terrassa promou un Sant Joan “inclusiu” amb menys petards i soroll
  • CA

Els petards de Sant Joan poden generar angoixa i patiment a moltes persones, i també a alguns animals. Per això, l’Ajuntament, a través de les regidories de Capacitats Diverses i Accessibilitat, i de Benestar Animal i Salut, impulsa la iniciativa «Terrassa, per un Sant Joan Inclusiu». Així, l’Ajuntament recomana tirar petards només la nit de Sant Joan, millor de llum i poc soroll, i lluny d’habitatges i persones per respectar la hipersensibilitat de les persones amb autisme que pateixen amb el soroll dels petards; les persones sordes que no poden comunicar-se amb el soroll dels petards; les persones cegues o amb mobilitat reduïda que no poden esquivar els petards un cop encesos; i les persones amb problemes de cor o altres malalties que poden empitjorar el seu estat de salut.

De la mateixa manera, el consistori recorda que hi ha animals que pateixen amb el soroll dels petards i que gossos, gats o ocells poden patir tremolors, taquicàrdia o, fins i tot, la mort, pel que es recomana tirar petards només la nit de Sant Joan, millor de llum i poc soroll, i lluny d’animals. Trobareu aquests consells i tots els consells de seguretat de cara a la nit de Sant Joan a la pàgina web: https://www.terrassa.cat/sant-joan-inclusiu.

L’Ajuntament també ha adaptat a lectura fàcil els consells de seguretat de Sant Joan perquè tothom pugui gaudir de la festa de manera segura. De la mateixa manera, el consistori anima la ciutadania a difondre la iniciativa per un Sant Joan Inclusiu i a compartir els consells de convivència a les seves xarxes socials amb l’etiqueta #SantJoanInclusiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa