MónTerrassa
Terrassa, premiada per ser un dels municipis que menys residus genera

Aquest dijous, 10 de desembre, ha tingut lloc l’acte de Reconeixement als ens locals amb millors resultats de la recollida selectiva de residus municipals de l’any 2019, organitzat per l’Agència de Residus de Catalunya i la Generalitat. Aquests guardona als ens locals tenen una llarga història des de l’any 1997 quan van ser creats per primer cop. Des de llavors han patit modificacions diverses, des d’incorporar noves categories com són premiar per generar menys residus. Des del Govern manifesten que són “un mecanisme de reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya i els agents socials i econòmics per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus”.

Els reconeixements que s’atorguen corresponen a sis categories:

– Recollida selectiva bruta (percentatge)

– Recollida selectiva de la fracció orgànica (percentatge)

– Recollida selectiva de paper i cartró (percentatge)

– Recollida selectiva de vidre (percentatge)

– Recollida selectiva d’envasos lleugers (percentatge)

– Menys generació de residus municipals (Kg/hab/any)

I per a cada categoria, hi haurà un reconeixement per a: Comarca / Municipis de menys de 1.000 habitants / Municipis entre 1.001 i 5.000 habitants /Municipis entre 5.001 i 15.000 habitants / Municipis entre 15.001 i 60.000 habitants / Municipis de més de 60.000 habitants

“Molta feina a fer”

Aquest any, Terrassa ha estat doblement reconeguda en dues categories. Per una banda, en la recollida selectiva d’envasos lleugers, amb un percentatge d’un 5,82%. I per l’altra, en la de Menys generació de residus municipals gràcies als 386,71 kg per habitant i any. “Continuem treballant per una ciutat més sostenible”, ha subratllat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, després de conèixer el reconeixement.

Anna Crispi, directora de serveis Medi Ambient i Sostenibilitat, ha manifestat en l’acte de reconeixement que: “les poblacions grans tenim molta feina a fer, els nivells de recollida selectiva són encara inferiors però seguim lluitant per aconseguir-ho”. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient de la Generalitat, ha donat “l’enhorabona per la feina que fan i que serveix d’exemple a les ciutat més grans”.

Terrassa, reconeguda com a ciutat de més de 60 mil euros en generar menys residus
Terrassa, reconeguda com a ciutat de més de 60 mil euros en generar menys residus | Gencat!--akiadsense-->
Terrassa ha destacat en la recollida d'envasos lleugers en municipis de més de 60 mil habitants
Terrassa ha destacat en la recollida d’envasos lleugers en municipis de més de 60 mil habitants | Gencat

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa