MónTerrassa
Terrassa es plantarà cada dilluns per “aturar les guerres”

Terrassa es plantarà cada dilluns per “aturar les guerres”. Aquesta és una iniciativa d’un grup terrassenc que ja s’ha visibilitzat a la nostra ciutat amb una acció el passat dilluns 14 de novembre davant de l’Ajuntament, al Raval de Montserrat. Ja han anunciat que a partir d’ara, hi seran cada dilluns a les 18 hores, amb la voluntat de sumar cada vegada més gent.

La campanya Aturem les Guerres busca “un compromís immediat dels governs per aturar les guerres”. Consideren que “si els governs no aturen les guerres contra la gent i la Terra, la gent aturarem els governs!”. La plataforma ha nascut especialment arran de la guerra d’Ucraïna, “que està esdevenint, una vegada més, una guerra mundial entre potències en un país, on la població ucraïnesa hi posa els morts i en pateix la destrucció directa, mentre que les poblacions d’altres països hi posen diners, armes, soldats, empobriment i pèrdua de drets i llibertats”.

Agrupacions civils en defensa territorial noviolenta

Des de l’entitat subratllen que “la guerra mundial a Ucraïna, si no l’aturem, pot ser l’espoleta de la guerra nuclear que relativitza totes les altres emergències. No fer res per aturar-la és la resposta més insensata davant una amenaça tan tràgica com la de jugar amb la mort de milions de persones i arriscar-nos a l’extermini. Ha arribat el moment de respondre amb contundència a l’emergència de la guerra i de l’amenaça atòmica. Si avui no som actius, demà serem radioactius?”.

Per això en el seu manifest han establert unes bases amb què es comprometen:

“1. A no donar cap suport a la guerra, a no legitimar la guerra com a mitjà per afrontar conflictes: no a la guerra, no a les guerres.

A reunir-nos cada dilluns a les 6 de la tarda durant mitja hora davant del nostre ajuntament fins que s’acabin les hostilitats a Ucraïna; i una altra mitja hora per reunir-nos i concretar com:

2. No contribuïm a les guerres ni amb els nostres impostos (objecció fiscal), ni amb les nostres feines, ni amb els nostres vots, ni amb el nostre consum, ni amb els nostres missatges públics, ni amb les nostres pregàries…

3. Posem les bases d’agrupacions civils de defensa territorial noviolenta per poder afrontar a temps qualsevol agressió i ocupació, i no haver de “justificar”, una vegada més, que l’escalada bèl·lica destructora i mortífera és l’única resposta de la “legítima defensa”. La defensa és legítima quan provoca més morts i destrucció de les que pretén evitar? No més pressupostos per a la defensa militar violenta i sí per a la defensa i protecció civil noviolenta, pels serveis civils de pau!”

La plataforma de Terrassa es troba unida a altres entitats, i en el web aturemlesguerres.cat s’hi poden trobar totes les accions en marxa arreu de Catalunya.

Plataforma Aturem les guerres en una convocatòria davant de l’Ajuntament | Cedida

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Geni a novembre 18, 2022 | 22:20
    Geni novembre 18, 2022 | 22:20
    Per fi una de les protestes que em movilitzarien. Penco fins les 8, però si hi puc contribuir d'alguna manera, ho faré. Ànim, companys i companyes!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa