MónTerrassa
Terrassa participa en l’espai Trans*Laboral
  • CA

El pròxim 3 de novembre, el Casal Pere Quart de Sabadell acull Trans*Laboral, un espai impulsat des de l’entitat ActuaVallès amb la col·laboració d’entitats socials, la Generalitat, i diversos ajuntaments, entre els quals el de Terrassa. La jornada, de matí i tarda, vol ser un espai de treball i debat, on es presentaran projectes de recerca i/o intermediació laboral que estan en marxa. Des de l’entitat organitzadora assenyalen que “volem posar fil a l’agulla a una problemàtica que afecta una gran part del col·lectiu trans a Catalunya, com és l’atur i la discriminació laboral”.

Programa

Dimecres 3 de novembre al Casal Pere Quart de Sabadell. La jornada s’iniciarà a les nou del matí amb la intervenció de les autoritats de la Generalitat, Ajuntament de Sabadell i d’ActuaVallès. A dos quarts d’onze, pausa per esmorzar i a les 11 començarà la primera de les taules de treball. Amb equips tècnics d’ocupació es parlarà sobre eines d’acompanyament per a l’ocupació trans: programes d’inserció, disseny, acompanyament psicosocial, claus per la intermediació i accions específiques amb les empreses. Comptarà amb Gina Serra, d’ATC Llibertat; Txeya Quesada, de Colors de Ponent; Belén Camarasa, de Fundació Surt; i Raquel Uria, de Stopsida i Programa Incorpora.

La segona taula rodona versarà sobre les polítiques d’ocupació per millorar l’accés al mercat laboral de les persones trans, on es farà especial incidència en la necessitat d’ajudar a la inclusió de les dones trans, i es farà avaluació dels projectes impulsats i de les mesures de cooperació i cogovernança als municipis participants. Aquesta taula comptarà amb la participació de Susana Díaz, subdirectora del SOC, Lluïsa Jiménez, responsable de l’àrea per la igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBi, Anna Monterde, cap d’orientació i intermediació del vapor Llonch de Sabadell, Sandra Vilaseca, de l’Associació Generem!, i Mar Onega, del lobby trans*. Finalment, la jornada clourà amb un col·loqui, a partir de les quatre de la tarda, on es presentaran diversos projectes: Inclusion4all, amb Alba Elvira de la Fundació Surt; Yes we Trans, amb Niurka de FELGTB; Pont Trans a la feina, amb Rodrigo Araneda d’ACATHI; i TransRassa Ocupació, amb Cristina Garcia, del servei d’empresa i intermediació de l’Ajuntament de Terrassa. A més de les xerrades també es podrà visitar l’exposició “Realness” Voguing, un ball que es va convertir en una al·lucionació racialitzada transgènere, de la mà de Laskimal.

Enllaç per inscriure’s a la trobada clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa