MónTerrassa
Terrassa participa en la construcció d’una pista multifuncional per a nens d’Haití
  • CA
Membres de l’entitat de Terrassa amb els nens i mestres d’Haití | Fundació Nuestros Pequeños Hermanos

!--akiadsense-->

El passat 15 de juny es va inaugurar una pista multifuncional a lallar de Saint Germaine de la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos de Tabarre, Haití. La Fundació vetlla per la defensa dels nens i nenes desemparats. Actualment actua en diferents països de llatinoamericà: Nicaragua, Perú, Hondures, Guatemala, Mèxic, República Dominicana, El Salvador, Bolívia i Haití.

Des del febrer, es pot comptar amb la subseu de NPH Terrassa on es canalitza el programa Esport, salut i desenvolupament a Haití, nascut al 2012 de la mà de dos treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa amb l’objectiu de millorar el desenvolupament físic i psicològic de la població infantil d’Haití, disminuint la incidència de malalties prevalents i incrementant els coneixements higiènic i dietètics mitjançant l’esport, formant a monitors en bàsquet i futbol i com agents ens salut. Esport, salut i desenvolupament a Haití treballa amb nens i nenes de 6 a 14 anys de diferents zones d’Haití, com Tabarre, Kenscoff i Cite Solei, un dels barris més marginals de Puerto Principe.

Els infants que utilitzaran la pista multifuncional construïda amb ajuda dels egarencs | Fundació Nuestros Pequeños Hermanos

!--akiadsense-->

Aquesta pista multifuncional ha estat possible gràcies en gran part a les aportacions de l’Ajuntament de Terrassa mitjançant subvencions de cooperació internacional. L’objectiu es poder fer esport amb regularitat amb els nens i nenes amb necessitats especials (sindrome de down, autisme, paralisis cerebral, deteriorament cognitiu, espina bífida). HAití és un país molt caurós que dificulta molt el fet de fer esport a l’aire lliure. En Saint Germain hi ha, actualment, uns 70 nens amb necessitats especials que podran gaudir d’aquesta zona, a més de les mares i pares que podran realitzar activitats diverses.
A la inauguració, hi va assistir el primer secretari de l’ambaixada espanyola, en representació de l’ambaixador jubilitat fa un parell de setmanes. Durant l’estada a Haití, els membres de l’entitat també van continuar la formació esportiva amb els nens i nenes de Cite Solei, on actualment tambè s’esta construint una zona esportiva per facilitar l’activitat esportiva. Aquesta zona esportiva té el patrocini de Mans Unides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa