MónTerrassa
Terrassa ofereix més de 1.800 places a 22 casals d’estiu
  • CA
Dibuix realitzat per nens de l’esplai de Guadalhorce | INSOC Guadalhorce

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa i les entitats de lleure de la ciutat oferiran aquest estiu un total de 22 casals distribuïts per diferents barris de la ciutat. Enguany, l’oferta supera les 1.800 places per a infants i joves d’arreu de la ciutat, que han de tenir com a mínim 3 anys (P-3 acabat). L’edat màxima depèn del casal i oscil·la entre els 12 i els 17 anys. Els casals començaran el dilluns 25 de juny i la data de finalització varia en funció de la durada de cada casal: alguns duraran tres setmanes (fins els 13 de juliol), altres quatre (fins el 20 de juliol) i els més llargs, de cinc setmanes, finalitzaran el 27 de juliol.

Al web del servei de joventut (www.casabaumann.cat) trobareu el llistat complet de casals i tota la informació relacionada: calendari, edats, lloc on es farà, entitat que l’organitza, si inclou o no servei de menjador, quotes i lloc, dates i horaris d’inscripció. Com l’any passat, aquesta informació també és accessible a través del codi QR que s’ha insertat als cartells de difusió dels casals que ha editat l’Ajuntament de Terrassa i s’han distribuït per les escoles i equipaments municipals de tota la ciutat. Com cada any, entitats i Ajuntament han acordat un centre d’interès (eix temàtic que centra tota l’activitat) que serà comú als 22 casals. En aquesta ocasió aquest serà “Sense fronteres”. Cada entitat adaptarà a la seva manera aquest tema i farà el seu propi eix d’animació a partir d’una ambientació específica i amb un fil conductor que permeti als infants anar seguint una història durant els dies del casal.

Casals inclusius

Ajuntament i entitats de lleure mantenen la seva aposta per uns casals a l’abast de tots els infants i joves de la ciutat. En aquest sentit, aquest any hi haurà novament dos casals adreçats específicament a infants i joves amb diversitat funcional, un al districte 1 i l’altre al districte 5. Tots dos duraran cinc setmanes i admetran infants i joves de fins a 21 anys que estiguin escolaritzats. A més, hi haurà 30 monitors de suport, formats específicament per atendre infants amb necessitats especials, a la resta de casals, per tal de fer possible que tots els casals de la ciutat puguin acollir també usuaris amb capacitats diverses.

D’altra banda, aquest any hi haurà novament casals exclusivament per a joves de 12 a 17 anys, amb activitats més centrades en aquesta franja d’edat. Aquest any n’hi haurà tres: un al districte 1, un altre al districte 2 i un tercer al districte 3. El del districte 1, a més de ser només per joves, estarà especialitzat en activitats de caire artístic.

Inscripcions

El període d’inscripció s’obre el 5 de maig. Tanmateix, pot haver-hi alguna excepció en funció de l’entitat organitzadora i, a més, cada esplai o agrupament escolta pot establir uns horaris i condicions diferents per a formalitzar les inscripcions. Per aquest motiu, l’Ajuntament recomana a les famílies interessades que contactin directament amb l’entitat organitzadora del casal pel qual es vulgui formalitzar la inscripció. Les quotes d’inscripció estan ajustades el màxim possible, atès que l’activitat va a càrrec d’entitats sense ànim de lucre i està subvencionada per l’Ajuntament. A més de participar econòmicament en l’organització dels casals, el Consistori atorga beques a les famílies amb dificultats econòmiques i en risc d’exclusió social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa