MónTerrassa
Terrassa Sense Murs denuncia la detenció de quatre joves migrants
  • CA
Un dels joves migrants que viuen a la nau abandonada
Un dels joves migrants que viuen a la nau abandonada | Mireia Comas

!--akiadsense-->

Terrassa Sense Murs ha denunciat aquest divendres al matí que agents de la Policia Nacional han detingut quatre joves migrants que es trobaven a l’interior de la fàbrica abandonada on vivien. Segons l’entitat, les detencions s’han dut a terme “sense cap motiu, només pel fet que es troben en situació irregular“. Denuncien que el agents acompanyaven una comitiva d’Urbanisme de l’Ajuntament de Terrassa, la qual s’havia desplaçat fins a la fàbrica per informar-los que la setmana vinent l’han d’abandonar “perquè està en mal estat” i que la voluntat és “cedir-los pisos de protecció oficial on viure”.

Trs Sense Murs ha reclamat a l’Ajuntament de Terrassa que “necessitem la vostra implicació per evitar que el racisme institucional i la criminalització de la pobresa segueixi el seu camí impunement. Vergonya de classe política”. El tinent d’alcalde Noel Duque ha respost a la denúncia afirmant que “sabeu que no controlem les actuacions de la policia nacional. I sabeu que estem involuncrats amb aquest grup. Estem intentant resoldre el tema i agraïríem, per un cop, un vot de confiança”.

Davant de la resposta del regidor, l’entitat ha recordat que “sabem que esteu treballant perquè tinguin sortides. Però per responsabilitat, si tècnics municipals venen acompanyats de la policia municipal, i s’aprofita per detenir i intimidar els nois, us hauríeu de posicionar. Ahir se’ls parlava de pisos i avui se’ls deté”, han apuntat. Duque ha subratllat que “ho entenc i estic indignat. Però hem d’intentar que recuperin la confiança en nosaltres perquè la solució era i és bona”. I s’ha ofert a anar personalment on calgui per explicar-los que ha estat “un error”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa