MónTerrassa
Terrassa modernitza una trentena d’àrees de jocs infantils en places i parcs
Visita a la zona de jocs renovada a la plaça Antoni Escudé
Visita a la zona de jocs renovada a la plaça Antoni Escudé | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

Aquest mes de febrer ja s’estan executant les darreres obres que han permès reformar i modernitzar un total de 33 zones de joc infantil i adolescent en diversos espais de la ciutat. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat “el compromís de govern per la millora i modernització de les zones de jocs infantils de la ciutat. A Terrassa hi ha 189 d’aquestes zones, i en els darrer dos anys se n’han renovat 33. Sobretot, hem volgut posar en valor el canvi de paradigma dels jocs infantils. Volem fomentar jocs on els nens i les nenes es puguin relacionar i conviure, que siguin accessibles i inclusius, i que fomentin el joc col·lectiu”.

Ballart ha visitat aquest dimecres la zona de jocs infantils de la plaça d’Antoni Escudé, un dels parcs infantils renovats recentment de la ciutat, acompanyat per la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i pel regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Jardins i d’Obres Públiques, Raúl Ibáñez. En total, l’Ajuntament ha invertit gairebé 757.000 euros en la realització d’aquestes obres. Són fons que provenen d’una banda, dels pressupostos participatius dels districtes de l’any 2017 (256.100 euros) i de la partida d’Inversions Financerament Sostenibles de 2019 (500.640 euros). Es tracta de 33 actuacions molt repartides pel territori, que pretenen oferir una modalitat d’oci públic als més petits i alhora millorar parcs i places per a fer-los més agradables, segurs i atractius per a la ciutadania. Molts dels nous jocs instal·lats s’han confeccionat amb materials sostenibles, com la fusta. A més, seguint les normatives de la Unió Europea, tots les zones de joc s’han cobert de paviments. adequats per fer un efecte amortidor a les possibles caigudes i cops dels infants: són paviments d’escorça o bé de sorra o cautxú.

Accessibles, participatives i calistènia

En tots els casos, el canvi dels elements de joc s’ha fet amb l’objectiu principal de fomentar el joc accessible, inclusiu i col·lectiu. Entre totes les actuacions realitzades, n’hi ha algunes que són especialment destacables per la seva singularitat, com per exemple el nou gronxador per a persones usuàries de cadira de rodes que s’ha instal·lat a la plaça de Frederica Montseny. De moment és l’únic d’aquestes característiques que es pot trobar a la ciutat i la seva instal·lació dóna resposta a una llarga reivindicació per part de les entitats veïnals de la zona.

També resulta especialment rellevant el projecte de millora de la zona de joc infantil que s’estan fent al passeig Comte d’Ègara, i que previsiblement acabarà a inicis de març. En aquest cas, els alumnes de l’escola Tecnos van aconseguir més 500 firmes, el mínim per entrar a un procés del PAM, i van sol·licitar un canvi dels elements de joc. Com a prova pilot, s’ha fet un procés participatiu amb alumnes del centre i d’aquest, n’ha resultat el nou disseny de zona de joc que s’ha projectat i executat. L’Ajuntament ha valorat molt positivament l’experiència i estudia fer-la extensible a altres escoles de la ciutat.

A més d’elements de joc infantil, l’Ajuntament ha instal·lat alguns espais d’estructures per a la pràctica de la calistènia, un esport que cada vegada té més adeptes entre els adolescents i joves, donant resposta a la demanda d’oci públic també per part d’aquest col·lectiu. La plaça Antoni Escudé o la plaça d’Ibèria són dos espais on s’han col·locat aquests elements, que se sumen als que ja existeixen a altres espais com la plaça de Can Roca o al Parc de Vallparadís, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa