MónTerrassa
Terrassa omple el març d’actes per reivindicar-se com a “Ciutat feminista”
  • CA

Terrassa omple el mes de març d’actes i activitats per reivindicar-se com a “Ciutat feminista”. Enguany, dins del Dia internacional de la Dona, l’Ajuntament ha volgut quedar-se amb un missatge senzill però sense embuts: “Terrassa, ciutat feminista”.

Així ho ha defensat la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, en què ha subratllat que el lema engloba diversos significats: “Terrassa, ciutat feminista vol dir defensar els drets de les dones i reconèixer-ne la seva diversitat; treballar amb altres administracions en xarxa per millorar serveis que prestem; valorar les aportacions de moltes dones que ens han precedit i fer-les visibles; apostar per la paritat en els òrgans de decisió; reivindicar un model de societat coresponsable; o també implicar els homes en la igualtat de gènere”. I ha recalcat que tot això ha estat “el full de ruta” del govern en les polítiques i accions que s’han dut a terme aquest mandat.

Marín també ha reivindicat la importància del primer Ple de dones celebrat a l’Ajuntament de Terrassa, perquè va ser un espai “de treball i d’enfortiment dels vincles entre entitats”, i fruit d’aquella trobada van néixer diverses iniciatives i propostes que ara també s’han vist plasmades en el programa. 

65 activitats pel Mes de la Dona a Terrassa

Aquest divendres, dia 3, també s’ha donat a conèixer el cartell que representarà el Mes de la Dona. Ha estat obra d’IKer Aroa, un estudiant de primer curs de Gràfica de l’Escola Municipal d’Art i Disseny. L’alumne ha volgut transmetre amb el seu disseny “la unió entre diversitat, lluita i igualtat” i ho ha fet a través de l’ús de colors representatius del feminisme i d’un dels monuments més representatius de la ciutat: la Dona Treballadora. Però enlloc d’utilitzar-lo com a escultura, li ha recuperat el sentit original: el de les trenes que les dones treballadores de les fàbriques tèxtils.

La cap del servei de Polítiques de Gènere, Natàlia Perona, ha estat l’encarregada d’exposar el programa d’actes. En total, hi haurà 65 activitats que conformen “una programació cultural, àmplia, diversa i constructiva”. Hi haurà cinefòrums, tallers dirigits a entitats, activitats educatives com un improshow, exposicions i mostres temàtiques a les biblioteques, xerrades i networking.

A més, es repetirà la proposta de “Penja el teu davantal” per visibilitzar els treballs de cures i domèstics, i les xarxes municipals faran “el calendari feminista”, on cada dia penjaran un lema i/o imatge explicant què vol dir Terrassa, ciutat feminista, què s’ha fet i cap a on es va. 

L’acte central d’enguany es durà a terme el dia 11 de març, a la plaça Vella a les 18.30h i oberta a la ciutadania. Serà una acció de poesia performativa amb la participació de dones emprenadores i triomfadores de darrer segle a càrrec de Poetry Slam Barcelona. A més, hi ha haurà la ballada de la nova figura femenina del grup Drac de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa