MónTerrassa
Terrassa ja és destí turístic i tanca 2016 amb 98 mil pernoctacions
  • CA

Terrassa va registrar un total de 98.230 pernoctacions als establiments hotelers de la ciutat durant l’any 2016. La xifra suposa un increment del 6,1% respecte a les mateixes dades del 2015, quan es va assolir una xifra total de 92.581. D’aquesta forma, la mitjana de pernoctacions diàries a la ciutat durant el 2016 va ser de 269,12, superant la mitjana de 253,6 d’un any abans.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Amadeu Aguado, ha valorat “unes dades molt positives que reforcen l’aposta de l’Ajuntament per la conservació, restauració i difusió del patrimoni terrassenc, com ho demostren els treballs que aquests mesos s’estan duent a terme a la Masia Freixa i el seu entorn, un dels elements patrimonials més importants de la ciutat”. Aguado ha afegit que “l’objectiu és treballar per consolidar i potenciar una oferta turística amplia i molt variada. Des del patrimoni cultural i industrial, passant per la gastronomia, l’entorn natural o la gran oferta comercial i de qualitat que pot oferir Terrassa als seus visitants”.

Pel que fa al perfil dels turistes que visiten la ciutat, segons les enquestes realitzades pel Servei de Turisme de l’Ajuntament, el 48,1% s’allotgen en establiments hotelers de la ciutat (un 23,5% ho fa per un període entre 3 i 7 nits; un 17,1% entre 1 i 2 nits, i un 7,5% entre 8 i 30 nits), mentre que el 51,9% restant fa la seva visita en una sola jornada. La procedència dels visitants continua sent principalment Catalunya (51%), resta de l’Estat (19%), altres països europeus (17%) i resta del món (13%). En referència al perfil d’aquestes visites, la majoria de les persones enquestades es desplacen a la ciutat en parella o acompanyats de familiars i/o amics (77%); i ho fan principalment en vehicle propi (49,5%) o en tren (26,6%). A més, un 49,9% de les persones enquestades ja havien visitat la ciutat amb anterioritat, mentre que un 50,1% ho feien per primera vegada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa