MónTerrassa
Terrassa instal·larà 13 Stolpersteine en record a les víctimes del nazisme
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya instal·laran durant aquest mes de maig 13 llambordes ‘Stolpersteine’ en homenatge a 13 terrassencs que van morir als camps d’extermini. Aquest matí, la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez i la regidora del Districte 3, Mónica Polo han participat a la col·locació de dues llambordes dedicades a Joan Serarols Pons i José Saura Ribera. D’aquesta manera, l’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia d’homenatge als deportats i deportades, a les persones assassinades i a totes les víctimes del nazisme, ahir dia 5 de maig. 

La Stolpersteine dedicada a Joan Serasols Pons s’ha col·locat davant el número 22 del carrer de Llúria, en un acte en què  també han participat familiars de la víctima, el president d’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya, Juan Manuel Calvo, i alumnat de l’Escola Vedruna Vall, participant en el projecte pedagògic de recuperació de la memòria històrica. 

Posteriorment, s’ha realitzat la col·locació d’una segona llamborda dedicada a José Saura Ribera al carrer de Catalunya, 106, on també hi ha assistit la seva família, i s’hi ha sumat la regidora de Memòria Històrica i la regidora del Districte 5, Patricia Reche.

Instal·lació de 13 noves Stolpersteine a Terrassa | Ajuntament de Terrassa

Durant el mes de maig està previst celebrar tres actes més amb familiars de les víctimes, instal·lant les següents Stolpersteine:

  • 13 de maig: Pere Prat Nogués (c/ del Pla de l’Ametllera, 2) i Antonio Florenza Jover (c/ de Menéndez y Pelayo, 54)
  • 26 de maig: Magí Costa Sanllehí (ctra. de Rubí, 179), Juan Sánchez Martínez (c/ de Baix, 21) i Gerardo Quiroga Andreu (c/ de Sant Valentí, 139)
  • 30 de maig: Ángel Olivares Gallego (c/ d’Ègara, 94) i Bernardo Martínez Castillo (c/ de Bartrina, 1).

Durant els primers dies de maig s’han instal·lat quatre llambordes més sense celebrar cap acte, ja que es tracten de víctimes sense família coneguda. Aquestes han estat en record a Joan Garcia Rutés (c/ de Pi i Margall, 52), Francisco Rodríguez Martínez (c/ de Santa Magdalena, 31), Guillermo Rodríguez Martínez (c/ de Santa Magdalena, 38) i Lluís Onrubia Arqué (ctra. de Castellar, 48).

Aquestes tretze llambordes s’afegeixen a les nou que s’han col·locat fins ara. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 25, 2022 | 21:05
    Anònim maig 25, 2022 | 21:05
    A quina hora s instalan les llambordes???
  2. Icona del comentari de: Anònim a maig 25, 2022 | 21:18
    Anònim maig 25, 2022 | 21:18
    A quina hora coloquen les stolestainers al carrer?????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa