La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza enguany la quarta edició de la Setmana del Turisme Industrial. Es tracta d’una una oportunitat molt especial per a descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d’una manera diferent.

Del 2 al 10 de novembre, museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses programaran gairebé un centenar d’activitats perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

El Bus a Cegues

Una de les activitats estrella de la Setmana del Turisme Industrial és el Bus a Cegues. Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associades a la xarxa. El gran èxit d’anteriors edicions ha fet que l’activitat segueixi creixent.

Aquest any oferirà deu rutes diferents el dia 2 de novembre, incloent un cap de setmana a cegues els dies 9 i 10 de novembre. L’únic que saben els participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada.

Terrassa ha estat una de les vuit ciutats escollides des de les quals s’inicien tres de les deu rutes, la “Ruta de Gaudí i l’Aigua”, la “Ruta dels Obrers, Burgesia i Fàbriques” i la “Ruta Transfronterera del Tabac i l’Electricitat”.

Les primeres 500 persones que s’apuntin a través de www.xatic.cat podran escollir, per només 4€, la ruta que vulguin. Podran gaudir d’un dia diferent i descobrir totes les sorpreses que els esperen a través del bus de la XATIC.

Sobre TurismeIndustrial.cat

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Museus, Centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 82 equipaments de 54 municipis d’arreu del territori amb 1.400.000 de visitants anuals, més de 7.500 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.

Nou comentari