MónTerrassa
Terrassa imparteix els dos cursos d’FP amb més inscrits: infermeria i microinformàtica
  • CA

Bogeria en les preinscripcions de dos cursos de Formació Professional que s’imparteixen a Terrassa: auxiliar d’infermeria i sistemes microinformàtics i xarxes. I és que 1 de cada 3 joves que ha realitzat la prematrícula en un grau d’FP ho ha fet en un d’aquests dos cursos. Així ho explica la regidora d’Educació a l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, que subratlla que la crisi, ja sabuda, de la Formació Professional “ha impactat especialment a Terrassa perquè acollim els dos cicles que s’han endut la tercera part de les preinscipcions”.

Aquesta sobredemanda en els dos cursos mencionats ha fet que el departament d’Educació decidís ampliar l’oferta del curs 2021-22. A Terrassa, per donar resposta a l’increment de peticions s’han obert fins a tres nous grups públics. Un nou grup d’FP de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’infermeria a l’investigador Blanxart de Terrassa. També s’ha creat un grup de Sistemes Microinformàtics i xarxes a l’institut Nicolau Copèrnic, i un altre de Gestió administrativa a l’Institut de Terrassa. A aquests, s’hi suma un grup d’FP de Grau Superior d’Energies Renovables a l’institut Santa Eulàlia. A més, s’hi ha de sumar un grup concertat per al cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria, del total de 5 que es concerten a tot Catalunya.

La mateixa regidora subratlla que al mes de juliol, a Terrassa hi havia més de 830 persones que s’havien quedat sense plaça. “A hores d’ara, segur, que no arriben a les 20”, afirma, tot convidant a aquesta vintena que s’han quedat sense lloc a contactar amb el Servei d’Educació de Terrassa per rebre assessorament i trobar solucions “efectives immediates”. Ciurana assenyala que aquesta alta demanda de places d’auxiliar i de microinformàtica contrasta amb “les places vacants que han quedat en cicles que tenen molta sortida laboral“. Estem parlant de grau de formació professional que s’imparteixen a Terrassa com ara tèxtil, instal·lacions i manteniment, hostaleria o alimentació, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa