MónTerrassa
Terrassa gaudirà per Nadal d’una Fira de consum responsable

Terrassa comptarà aquest mes de desembre amb una Fira de Nadal d’Economia Social i Consum Responsable, seguint l’estel emprès per l’Ajuntament de Barcelona i que en tan sols dues edicions ja està consolidat.

Així ho va aprovar ahir el Ple de Terrassa amb la unanimitat dels 27 regidors del Consistori, a proposta de la CUP, que lamenta que “la posada en marxa va patir dificultats, degut a la negativa de la regidoria de Comerç a permetre l’organització tant a la plaça Vella com a qualsevol plaça del Centre i del conjunt del Districte 1. L’intent de prohibició de l’Economia Social al centre prové del conveni subscrit entre la regidoria encapçalada per Amadeu Aguado i l’entitat de comerciants ‘Terrassa Centre’. En aplicació d’aquest conveni, Comerç vol prohibir que parades d’Economia Social puguin trepitjar el centre de la ciutat durant els dies nadalencs”.

“En tot cas, l’aprovació ahir d’un pacte de mínims (tot eliminant la referència a la ubicació on realitzar la Fira) és un petit èxit per fer possible aquesta Fira. A partir del setembre, doncs, arrencarà la negociació per trobar el millor emplaçament per portar-la a terme, de comú consens amb el sector cooperativista i d’Economia social, el nou Consell d’ESS, els propis comerciants de Terrassa Centre, etc”.

Els paradistes seran entitats i cooperatives amb retorn social, amb l’objectiu d’exposar, vendre i divulgar els seus productes i/o serveis; com ara llibreries, cooperatives de mercat de pagès i Sobirania Alimentària, empreses de reinserció, tallers d’art, de bijuteria reciclada, fusteria, telers… S’aconseguirà així donar un impuls municipal a l’Economia Social i Solidària (ESS), “la qual necessita un foment tant en la visualització davant la ciutadania com en l’obtenció de facilitats per tirar endavant”.

Segons la regidora Maria Sirvent, “es tracta d’un sector estratègic en el model econòmic per Terrassa, ja que aposta per la transformació social i proposa un canvi de model socioeconòmic”. I afegeix: “Es cal passar d’unes compres consumistes per les dates de Nadal, a un consum menor, més responsable, de proximitat i amb el valor afegit del retorn social”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa