MónTerrassa
Terrassa fregarà els 250 mil habitants d’aquí 13 anys

Nou informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que posa l’horitzó en la població catalana d’aquí al 2033. Segons aquest organisme públic, les tres ciutats que creixeran més en número de població en la propera dècada i mitja seran Barcelona, Terrassa i Sabadell. Sumant els creixements previstos de les dues capitals vallesanes, l’increment de població serà notablement superior al de Barcelona. En concret, d’un 50 per cent. Catalunya superarà els vuit milions més concentrada a la Gran Barcelona.

L’Idescat preveu en el seu informe Projeccions de població municipal que la capital catalana creixi el seu número d’habitants en 33.635 persones d’aquí al 2033. Augment al cap i a la fi però a foc lent comparat amb la població de la ciutat, que a la pràctica acaba expulsant habitants a la primera corona i la segona corona des de fa temps. El conegut fenomen de la gentrificació que tant preocupa des de fa un temps. Encaixonada entre el mar, la muntanya, el Besós i el Llobregat, i sense grans transformacions tipus Vil·la Olímpica o [email protected] pendents, Barcelona només creixerà un 2 per cent d’aquí al 2033.

Els creixements previstos a Terrassa i Sabadell en canvi són notables, superiors al 10 per cent en 13 anys. Es preveu que Terrassa creixi en 25.915 habitants, un 11,6 per cent. La cocapital arribarà al 2033 a tocar dels 250.000 habitants, amb 249.298 terrasencs.

Després de Barcelona, Terrassa i Sabadell, les ciutats catalanes que més creixeran seran Tarragona i Mataró. Totes les ciutats creixeran pel moviment migratori (el saldo entre els veïns que marxen a viure a una altra ciutat i els que arriben de nous). Si depengués del saldo vegetatiu (naixements menys morts), les xifres serien molt diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa