MónTerrassa
Terrassa exigeix ampliar el nombre de Mossos a la ciutat
  • CA

Tot per Terrassa ha presentat un acord al ple municipal de febrer per reclamar al Departament d’Interior de la Generalitat que incrementi els efectius dels agents dels Mossos d’Esquadra a Terrassa fins a assolir la mitjana de Catalunya de 2,2 agents per cada 1.000 habitants. La formació de l’alcalde Jordi Ballart argumenta que una ciutat gran com l’egarenca requereix de polítiques de seguretat que promoguin la prevenció, l’anticipació i la proximitat, a més d’una bona coordinació entre cossos de seguretat (Policia Nacional, Mossos, Policia Municipal i, amb menys competències, Guàrdia Civil).

Quan el 2006 hi va haver el desplegament dels Mossos a Terrassa es va definir un compromís d’ampliació dels agents de l’Àrea Bàsica Policial (ABP). Tot per Terrassa considera que a la ciutat no es compta amb una xifra real d’agents del cos destinats i “la Policia Municipal ha d’assumir funcions que corresponen als Mossos en detriment de tasques de proximitat i de territori”.

Millorar l’atenció a la gent gran per part dels bancs

Tot per Terrassa també ha proposat al ple estudiar de gravar o bonificar la taxa d’ocupació a la via pública dels caixers automàtics de les entitats bancàries en funció de la qualitat en l’atenció presencial. És a dir, en funció de si limiten o no l’atenció personalitzada a les persones grans. Aquest acord vol servir també com a suport a les entitats ciutadanes que treballen, especialment, amb les persones majors de 65 anys.

La proposta parteix d’una realitat preocupant com és el tancament d’un elevat nombre d’oficines bancàries als municipis, l’escassa presència d’oficines d’atenció personal, amb un horari limitat a les 11 del matí, i el fort augment de l’atenció telefònica i digital. Aquesta realitat d’exclusió financera ataca més
directament les persones grans, amb més dificultats per fer gestions a través d’aplicacions informàtiques complexes o de caixers automàtics poc intuïtius.

La proposta pren com a model la iniciativa de l’Ajuntament d’El Vendrell de gravar la taxa de via pública per la presència de caixers automàtics als bancs que limitin l’horari d’atenció persona, i de bonificar-la a les entitats que ampliïn l’horari d’atenció a les persones grans.

Tot per Terrassa recorda com entre els anys 2008 i 2012 es va fer un rescat bancari milionari per part de l’administració central amb fons públics, pel que aquesta proposta es vol que sigui una mínima acció de retorn d’aquest deute amb la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa