MónTerrassa
Terrassa estudia rehabilitar el Recinte Firal per acollir persones sense sostre
  • CA
Recinte Firal de Terrassa
Interior del Recinte Firal de Terrassa | Carnestoltes Terrassa

!--akiadsense-->

La pandèmia va obligar a l’Ajuntament de Terrassa a buscar un espai alternatiu per poder acollir les persones sense sostre de la nostra ciutat. L’obligatorietat de mantenir unes distàncies feia impossible que l’Andana pogués acollir tots els egarencs que ho necessitaven. Per aquest motiu, des de Serveis Socials, i amb l’ajuda de Creu Roja, es va habilitar un espai a l’escola França, primer, i un cop iniciades les preinscripcions es van traslladar a l’Alberg de Joventut (a l’Antic Poble de Sant Pere). Entre l’Andana (Condicionament) i l’alberg hi havia aquesta setmana 40 persones pernoctant-hi. L’Andana disposa de 15 places mentre que l’alberg, 30. Actualment, a l’Andana hi ha les dones i a l’alberg els homes.

Tanmateix, l’Ajuntament sap que l’Alberg de Joventut només és una solució temporal. “No podem continuar encallant el projecte de l’alberg. Malgrat que la Covid ha impactat totalment en aquesta iniciativa perquè dificulta que entitats, clubs o escoles en facin ús, tots estem d’acord que la UTE formada per Prodis i Fupar ha de començar a caminar encara que no sigui al 100%”, ha manifestat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque.

Trobar però un espai apte no està sent senzill. A la comissió de Drets Socials, Duque va avançar que un cop feta una ullada a tots els equipaments que l‘Ajuntament disposa, s’ha considerat que la millor opció és el Recinte Firal. “Per espai interior i per ubicació, és el millor lloc. S’hi dur a terme activitats molt esporàdiques i amb la pandèmia no s’hi poden fer pas actes multitudinaris, per tant, està infrautilitzat. A més, també servirà per tenir-lo habilitat per quan hi hagi situacions d’emergència habitacional similars”, ha subratllat.

No obstant, el trasllat no es pot fer ràpidament. I és que el Recinte Firal presenta també diversos problemes. Els principals: les goteres que hi ha al sostre i la necessitat de crear algun accés més. Això suposa fer obres, obres que no són senzilles ni barates. El pressupost que s’ha marcat és de 170 mil euros.

Des de la regidoria es contemplen dos escenaris, un més favorable i un de poc desitjable. En el primer dels casos, es tractaria de fer una actuació d’urgència dins del Pla Covid. Això suposaria una espera de menys de dos mesos per poder utilitzar-lo per a les persones sense llar. El segon dels casos, i malauradament el més probable, és haver de fer un concurs i licitació, és a dir, tot un procés administratiu d’ajudicació d’obres. Això suposaria marxar fins al mig any. “Això implicaria que hauríem d’arribar a un acord amb la UTE gestora de l’alberg de Joventut o buscar un espai alternatiu que per ara no tenim”, lamenta Duque.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa