MónTerrassa
Terrassa estudia col·locar caixes niu a diversos arbres per combatre plagues d’insectes
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa treballa des de la passada tardor per reduir l’afectació de la galeruca de l’om (Xanthogaleruca luteola) a diferents punts de la ciutat amb diverses actuacions dirigides al control de la plaga. Des del mes de març i fins a finals de primavera, s’han contractat els serveis d’una especialista en el control d’aquesta plaga que treballa a diversos municipis de la comarca i, per tant, té una visió molt àmplia de com està evolucionant l’arribada de l’escarbat de l’om al nostre territori.

L’Ajuntament també està desenvolupant una estratègia a llarg termini per millorar la biodiversitat a la ciutat i evitar en major mesura les plagues. Des de fa anys, s’executa una tala selectiva d’exemplars envellits d’arbres o amb problemes estructurals, que es fa anualment. Paral·lelament, s’estan substituint exemplars d’om, per d’altres espècies que són més resistents a les plagues i s’adapten bé al clima mediterrani i a les condicions de la ciutat.

D’altra banda, el Servei d’Espais Verds i Biodiversitat Urbana està desenvolupant un projecte de col·locació de caixes niu a diversos arbres de la ciutat. Aquests elements serveixen d’habitat per a espècies d’aus insectívores, incrementant la seva presència a la ciutat, de manera que els ocells acaben actuant com a depredadors naturals de diverses espècies d’insectes, especialment de les erugues dels pins, una altra de les plagues que afecta directament la ciutadania.

El regidor de Manteniment Urbà, Parc i Jardins, Raúl Ibáñez, ha destacat que «totes aquestes actuacions també són per reduir les afectacions de la plaga, però cal tenir present que a la natura tot són processos que tenen la seva evolució i per tant, els efectes d’aquestes mesures de lluita contra les plagues no s’obtenen d’avui per demà, sinó que requereixen d‘un cert temps». El regidor ha afegit que «el canvi climàtic està fent aparèixer a Europa plagues, no totes associades a la vegetació, fins ara mai vistes al nostre territori, pel que recomanem a la ciutadania a instal·lar mosquiteres en totes les obertures dels habitatges per a millorar la nostra qualitat de vida i evitar la presència d’insectes dins dels habitatges».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa