MónTerrassa
Terrassa Estació del Nord tindrà un aparcament tancat per a bicicletes
  • CA

Han començat els treballs d’instal·lació d’un aparcament tancat i segur per a bicicletes a l’estació de Terrassa Estació del Nord, al costat de la sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que serà el segon a la ciutat. L’objectiu d’aquest servei públic d’aparcament universal i tancat per a bicicletes és doble: potenciar la intermodalitat entre ambdós sistemes de transport i incrementar la seguretat en aquest aparcament de llarga durada.

L’Ajuntament continua així el desplegament progressiu del nou servei d’aparcaments tancats de bicicletes, Tbicibox, ubicats a prop de les estacions de transport públic, com contempla en el Pla de Mobilitat 2016-2021. El primer es va instal·lar fa un any al passeig central de la Rambla d’Ègara, junt a les escales d’accés a l’estació Terrassa-Rambla. Està previst que la instal·lació finalitzi el mes de desembre i que es posi en marxa durant el mes de gener, un cop s’hagin fet les comprovacions oportunes.

El nou aparcament tancat de bicicletes tindrà capacitat per a 50 bicicletes i 10 patinets. Funcionarà amb un sistema de registre i control d’accés de forma que les persones usuàries podran formalitzar a través de la mateixa web i de l’aplicació mòbil gratuïta Pverde (www.parkingverde.com), disponible les 24 h del dia els 365 dies de l’any, en català, castellà, anglès i francès.

Disseny modular i sostenible

L’aparcament és vàlid per a tots els models de bicicletes, amb doble nivell d’aparcament. També incorpora una bomba d’aire amb capçal per a tota mena de vàlvules, així com eines per fer operacions bàsiques de manteniment i reparació. Es tracta d’un disseny modular i conté plaques solars i un aerogenerador per obtenir un alt grau d’eficiència energètica. També està dotat d’un sistema de detecció de presència per activar l’enllumenat interior.

El contracte ha estat adjudicat a l’empresa Serveis Maquinària Banyolina, SL. (SEMAB), per un import de 70.000 euros. Aquest projecte està inclòs al programa Terrassa Barris en Marxa de 2018, que aposta per millorar la qualitat dels serveis a la ciutadania i afavorir un ús social del carrer com a espai inclusiu, de qualitat i convivència, però també per fer actuacions en equipaments municipals perquè siguin espais més funcionals i accessibles.

Sistema BiciRegistre

D’altra banda, Terrassa és una de les ciutats incloses a la Red de Ciudades por la Bicicleta, propietària del BiciRegistro, un sistema informàtic de registre, en línia i gratuït, de bicicletes d’àmbit estatal, que compta amb la participació de la Dirección General de Tráfico (DGT). Aquest sistema és una eina molt útil en cas de sostracció perquè dificulta el comerç il·legal i possibilita la recuperació d’una bicicleta robada o extraviada, ja que és una base de dades a la que també té accés la Policia Municipal. Només cal complimentar les dades que figuren al registre, que es fa a través del web www.biciregistro.es, i abonar 7 euros si es vol obtenir també el kit de marcatge que permet identificar la bicicleta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa