MónTerrassa
Terrassa, epicentre de la lluita per preservar els records i la memòria popular
  • CA
Darrere reunió de la Coordinadora d'Entitats de Memòria Popular a Catalunya
Darrere reunió de la Coordinadora d’Entitats de Memòria Popular a Catalunya | Associació El Libre de la Vida

!--akiadsense-->

Aquest pròxim dijous, a les 11 del matí, tindrà lloc al Museu Tèxtil de Terrassa la reunió de la Coordinadora d’Entitats sobre la Memòria Popular a Catalunya. La plataforma, impulsada per l’Associació El Llibre de la Vida de Terrassa, treballa per donar valor als records de les persones, i per aquest motiu va decidir crear una coordinadora amb seu a la nostra ciutat.

En aquesta reunió hi ha confirmat l’assistència Rosa Boladeras, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa; la regidora de Cultura de la Roca del Vallès, Laura Álvarez; representants del Memorial Democràtic; de l’Associacionisme Cultural Català; de la Fundació Bosch i Cardellach; de l’Institut Ramón Muntaner (IRMU); de l’Univers d’Històries d’Europa; de la Gent del Segrià i les Garrigues i de l’Institut Tarragonès d’Antropologia (ITA), entre d’altres.

En els punts de l’ordre del dia hi figura demanar a les institucions catalanes el reconeixement d’aquesta Coordinadora i dotar-la dels mitjans necessaris perquè pugui dur a terme la seva funció de servir de pal de paller per a totes les iniciatives que es fan al voltant de la Memòria Popular a tot el territori català i ajudar a que es difonguin adequadament. També es presentarà el projecte d’organitzar pel 2020 unes jornades internacionals al voltant de la Memòria Popular, similars a les que va organitzar la Roca del Vallès l’any passat. I finalment es farà un repàs a la tasca que han començat els primers grups de treball que ja s’han creat.

L’Associació El Llibre de la Vida encapçala aquest projecte innovador a l’entorn de la Memòria Popular, ja que fins ara no ha existit mai cap entitat que agrupi a tots els que d’alguna manera tenen cura de preservar els records i la memòria popular de la nostra terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa