MónTerrassa
Terrassa ensenya el seu cor més solidari amb el concert #RepteMetàstasi
  • CA
Sílvia Benaiges, Jordi Ballart i Llorenç Tarrida en l'acte de presentació del concert solidari
Sílvia Benaiges, Jordi Ballart i Llorenç Tarrida en l’acte de presentació del concert solidari | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La metàstasi és la causa del 90% de les morts de pacients de càncer. “La implicació de la societat és fonamental per accelerar la recerca”, ha manifestat Sílvia Benaiges, cap de fundraising, màrqueting i comunicació de l’Institut de Recerca Biomèdica-IRB en l’acte de presentació de la campanya #RepteMetàstasi a Terrassa. Nascuda fa tot just un any, busca mobilitzar la societat en favor de la investigació, i ho fa gràcies en bona part a les iniciatives solidàries que van sorgint arreu del territori.

El pròxim divendres 20 de març, a les 19h, el Teatre Principal acollirà el concert solidari “Suma el teu cor” a benefici del #RepteMetàstasi de l’IRB. Serà un gran concert que comptarà amb les actuacions del grup d’havaneres Sa Parranda, el Combo Aula de Música de Terrassa, la Big Band Bum de l’escola de música i dansa d’Esparreguera, i la coral de gospel Tons & Sons. L’acte estarà conduït per Francesc Mauri. Les entrades costen 10 euros i aniran íntegrament a l’Institut de Recerca Biomèdica. Es poden comprar clicant aquí. “Terrassa és una ciutat solidària. I estem convençuts que sempre respon. Esperem que el Principal s’ompli”, ha manifestat l’alcalde Jordi Ballart.

Dos egarencs, el primer granet de sorra

Aquesta iniciativa sorgeix de la mà de dos egarencs, en Llorenç i la Inés, que després de viure de prop aquesta malaltia van decidir que era el moment de fer un pas més. Així va néixer el maig de 2019 el projecte de “Suma el teu cor”, quan van presentar-lo a l’Institut de Recerca Biomèdica. L’objectiu era aconseguir diners per continuar la recerca. Amb l’ajuda de la implicació de les puntaires de Ca n’Aurell, va començar a confeccionar els “cors”.

Més tard, s’hi van sumar el Casal Cívic de Sant Jordi i així, poc a poc, la iniciativa va anar prenent forma amb la participació directa de més de 150 persones. Aquests “cors” fets de roba es poden trobar a diferents punts de la nostra ciutat. “Et regalem un cor a canvi d’un donatiu de 5 euros”, explica Llorenç Tarrida, que subratlla que “l’objectiu inicial era recaptar 5.000 euros, i des del mes de setembre que vam començar ja en portem 7.000. Ens fa molta il·lusió poder continuar aquest projecte i esperem que amb el concert al Teatre Principal donem un impuls més al #RepteMetàstasi”.

5 milions d’euros

L‘Institut de Recerca Biomèdica va llençar el 2019 la campanya #RepteMetàstasi amb un doble objectiu: recaptar 5 milions d’euros durant els propers quatre anys i crear un moviment civil d’implicació i sensibilització al voltant d’aquesta malaltia. Els diners s’invertiran en recerca, captació de talent, tecnologia i nous espais de laboratori.

Actualment, l’IRB té quatre grups treballant en quatre tipus de metàstasi: colon, pit, oral i pròstata. Benaiges ha explicat que l’Institut compta ja amb tres o quatre tractaments en fase clínica amb l’esperança que amb més diners puguin continuar endavant. Per ara, fins al moment ja s’han recollit 2 milions d’euros gràcies a donacions d’empreses, institucions, entitats i també, i especialment, gràcies a actes promoguts des de la ciutadans, com el que tindrà lloc el pròxim 20 de març a Terrassa.

Més informació sobre la campanya #RepteMetàstasi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa