L’Ajuntament de Terrassa encapçala, juntament amb el de Barcelona, el rànquing d’ajuntaments de l’Estat espanyol en iniciatives d’open data, que acaba de publicar l’empresa 8wires, especialista en gestió i visualització de dades. L’estudi es pot descarregar clicant aquí.

El rànquing recull les puntuacions obtingudes pels 32 ajuntaments de l’Estat que desenvolupen iniciatives d’open data d’una certa entitat. A Espanya hi ha actualment només 75 ajuntaments (menys d’un 1%) que duguin a terme aquestes polítiques. D’aquests, segons l’estudi, 43 es troben en una fase incipient o parcial i per això han quedat fora de la llista. El rànquing té en compte set aspectes: usabilitat, participació, reutilizació, accessibilitat, catàleg, dataset i informació. Terrassa, com Barcelona, obté 12,75 punts de 14 possibles. En quatre dels set aspectes (usabilitat, reutilització, catàleg i dataset) Terrassa obté la puntuació màxima. L’estudi destaca, entre altres punts forts del portal Open Data Terrassa, la rapidesa d’accés a les dades, el fet que estigui en tres idiomes i la inclusió de visualitzacions i mapes. Pel que fa a les dades, l’estudi afirma que són ben documentades, completes i actualitzades.

Terrassa és un municipi pioner en aquest sentit: el portal Open Data funciona des de principis de 2013, i la primavera de 2016 va començar a funcionar una nova versió amb una plataforma més versàtil, que facilita el bolcat de dades i, sobretot, la seva consulta i reutilització. Actualment Open Data Terrassa ofereix prop de 150 datasets (conjunts de dades), alguns dels quals s’actualitzen a diari. Els més consultats són el cens d’activitats, el directori d’entitats, la cartografia de la ciutat i el pressupost municipal.

Nou comentari