MónTerrassa
Terrassa dedica a l’ecofeminisme el Dia Internacional de les Dones
  • CA
L'alcalde Jordi Ballart amb la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín
L’alcalde Jordi Ballart amb la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Com cada mes de març, Terrassa s’omplirà d’activitats on la dona n’és la protagonista. Enguany, però, des de l’Ajuntament de Terrassa i la Comissió 8M s’ha decidit fer un pas més i focalitzar-la en un aspecte de rabiosa actualitat: l’ecofeminisme. Així ho ha explicat l’alcalde Jordi Ballart, acompanyat de la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, en l’acte de presentació de la campanya pel Dia Internacional de les Dones. “Hem de prendre consciència de la importància de la igualtat de gènere en la lluita per protegir el planeta, com una manera també d’avançar cap a la justícia social”, ha subratllat Ballart.

Seran un total de 56 propostes (exposicions, conferències, tallers, teatre, música, dansa, rutes guiades, gimacana, etc), realitzades per diferents entitats i associacions de la nostra ciutat, sota un lema: “Ecofeminisme: no hi ha verd sense lila”. Cal destacar, que s’ha posat èmfasi en les accions adreçades a la gent jove, un col·lectiu especialment sensible a l’ecofeminisme. El cartell de la campanya ha estat obra d’Ali El Moussaui, estudiant de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, el qual es podrà veure en una gran exposició a El Vapor, juntament amb una vintena més de cartells que es van presentar al concurs.

Activitats destacades del programa

El dia 4 de març, a les 18h, la Masia Freixa és l’escenari escollit per a un cafè-xerrada sobre “L’accés de les dones a la política a la Segona República”. Anirà a càrrec de la historiadora Teresa Rodríguez, i destaca perquè serà el moment de presentar el programa d’activitats entorn de la figura de Quitèria Tarragó i Casellas, qui va ser la primera regidora de l’Ajuntament de Terrassa, l’any 1937. L’acte d’homenatge a la seva figura tindrà lloc el 9 de juliol.

L’acte central i institucional tindrà lloc el dijous 5 de març, a les 18.30h i a l’Auditori Municipal de Terrassa. Anirà a càrrec de l’antropòloga, enginyera agrícola, educadora social i activista Yayo Herrero, que oferirà la conferència “Ecofeminisme: recompondre els llaços trencats amb la natura i les persones”. L’acte anirà precedit pel lliurament dels premis del Concurs de Cartells, i clourà amb un espectacle de dansa de Lara Munín, alumna de l’Institut del Teatre.

El divendres 20 de març s’ha organitzat una jornada dedicada als joves. Sota el títol Mou el cul, tindrà lloc al Centre Cívic President Macià durant tot el dia, dividit en dues parts. Al matí, estarà adreçat a professionals que treballen amb aquest col·lectiu, amb diferents taules i tallers. A la tarda, a partir de les 17h, una taula rodona i més tallers simultanis però aquest cop amb els joves com a protagonistes actius. La jornada finalitzarà amb un concert de rap/trap a càrrec de Nept1, un concert de Gala Guerrero i un sopar. Cal inscripció prèvia a [email protected] o a www.casabaumann.cat ja que les places són limitades.

Divendres dia 27 de març, el Vapor Universitari acollirà una jornada WSCITECH Dones, Ciència i Tecnologia 2020, organitzada per UPC, UAB, Societat Catalana de Tecnologia, Servei d’Universitats i Polítiques de Gènere. En aquí, es presentaran tres experiències de bones pràctiques en tres àmbits: salut, ciència i tecnologia i comunicació. Hi haurà una conferència marc, una taula rodona de conclusions i propostes per al pròxim Congrés de 2021.

I finalment, destacar que dissabte dia 28 de març, la Sala Crespi acollirà a les 17h un espectacle de teatre: Impro-Show ecofeminista. Anirà a càrrec de la companyia Planeta Impro que presentarà una obra de teatre divertida i participativa, basada en la improvisació. Aquesta activitat va adreçada a membres de les entitats de lleure juvenil (esplais i caus) de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa