MónTerrassa
Terrassa debat el futur de l’atenció a les persones amb capacitats diverses
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, organitza demà i dimecres el seminari participatiu “Repensant l’Atenció a les Capacitats Diverses i l’Accessibilitat a la ciutat”. La trobada, que tindrà lloc al Teatre Principal, reunirà més de 50 agents representatius del territori per ajudar a definir el futur de l’acció municipal per al foment de la inclusió i l’accessibilitat. Entre altres, hi participaran una trentena d’entitats de la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat; federacions d’entitats catalanes de l’àmbit de la discapacitat, com ara Dincat-Plena Inclusió, ECOM, ACAPPS i Salut Mental Catalunya; i diversos serveis municipals.

També s’han convidat els representants dels grups polítics municipals. El regidor de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Adrián Sánchez, farà l’obertura del seminari demà a les 9.30 h. Amb aquest ampli ventall de participants hi estaran representats els diferents col·lectius de persones amb discapacitat (intel·lectual, física, auditiva, visual i salut mental), i els diferents rols i àmbits d’actuació: primera persona, famílies, professionals i equips de direcció, tant de l’àmbit públic com privat.

Aquest seminari arriba quan falta un any per finalitzar el Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020, aprovat per unanimitat pel Ple el 2016, que inclou 112 accions per promoure la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en deu àmbits diferents. Així, les idees i els compromisos expressats al Teatre Principal seran el punt de partida per al disseny de les polítiques municipals en aquest àmbit a partir de 2020. Al llarg dels dos dies s’analitzaran la trajectòria, els trets diferencials, l’estat actual i el futur desitjat en l’atenció a les persones amb discapacitat i la promoció de l’accessibilitat a la ciutat, i finalment es concretaran les contribucions potencials que cada participant està disposat a aportar per tal d’arribar-hi. La metodologia de treball, que combinarà la reflexió individual amb el debat en grups reduïts i les sessions plenàries, ha estat dissenyada per la consultora Innova (Institut per a la innovació organitzativa i social), que exercirà a més d’equip facilitador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa