MónTerrassa
Terrassa crea un servei d’atenció per a víctimes de racisme i xenofòbia
Alba Cuevas, de SOS Racisme, amb el regidor Adrián Sánchez
Alba Cuevas, de SOS Racisme, amb el regidor Adrián Sánchez | AJ. Terrassa

!--akiadsense-->

El regidor de Ciutadania, Adrián Sánchez, i la directora de SOS Racisme, Alba Cuevas, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració entre el Consistori i la ONG. Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament de Terrassa i SOS Racisme acorden la creació d’un servei d’atenció i denúncia (SAiD) per a les víctimes de racisme i xenofòbia a la ciutat, gestionat per SOS Racisme en coordinació amb el servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa.

El SAiD, ubicat a l’Edifici Glòries, seu de l’àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones, atendrà la ciutadania el primer dimarts feiner de cada mes, a partir del 8 de maig. El conveni preveu també una desena d’accions de formació de personal municipal (principalment de Policia Municipal, atenció ciutadana i serveis socials) i de càrrecs electes per a la prevenció de discriminacions racistes, impartides per especialistes de la ONG.

Finalment, l’acord contempla també l’elaboració, per part de SOS Racisme, d’un informe que recollirà una diagnosi dels casos detectats i atesos al SAiD, una anàlisi de la política pública en clau de racisme i discriminació, i un recull de recomanacions en favor de polítiques més inclusives.

Nou comentari

Comparteix