MónTerrassa
Terrassa crea una oficina virtual per agilitzar les prestacions socials
  • CA

El tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, ha presentat aquest dimecres l’Oficina Virtual de Prestacions Socials, un nou servei dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa que permetrà simplificar la tramitació de sol·licituds a la ciutadania i agilitar l’atorgament de prestacions econòmiques. “És un moment històric perquè suposa un canvi de model. S’ha elaborat un nou reglament que permetrà atorgar ajudes des de l’oficina d’una manera més àgil i accessible per a la ciutadania. L’actual reglament, del 2010, havia quedat obsolet i dificultava la feina dels serveis”, ha manfestat Duque, que ha afegit que “els equips de treballadors i educadors socials anaven molt tensionats i sobrecarregats. Esperem que amb la creació d’aquesta nova oficina puguem sortir del col·lapse. Necessitem més eines per prestar una millor atenció”, i ara serà possible.

Duque ha remarcat que també s’ha pensat amb les famílies que no tenen accés a internet. Per això, es treballarà de la mà amb els Punts d’Orientació que es troben situats a tots els districtes (a excepció del 7 perquè encara no s’ha trobat cap entitat que el pugui gestionar). Els Punts ajudaran a les famílies a poder fer els tràmits necessaris i accedir a aquesta nova Oficina de Prestacions Socials.

Des d’avui ja es troba activa, només cal anar al web municipal a la pestanya de Serveis Socials, i els serveis que s’hi podran fer van des d’una primera consulta a ajudes de beques del menjador escolar o casals, els lots d’alimentació, activitats esportives i culturals, etc. Es calcula que un 20% de famílies de Terrassa podran fer ús d’aquesta oficina. Hi haurà un nou equip de sis persones que es dedicaran a l’Oficina, descarregant aquesta feina dels treballadors actuals.

“Era vital fer un pas cap a una altra direcció per guanyar terreny a les crisis que ens han afectat. Suposarà una manera de treballar més digne per als treballadors i més àgil i fàcil per als ciutadans”, ha recalcat, que ha valorat de forma positiva que amb el nou reglament “suposa que es podrà fer de manera tot més administrativa sense haver de passar per un treballador o educador social, que alentia el procés. I a més, ara es contempla el preu de l’habitatge en una família, cosa que abans no hi era. Ni tampoc es contemplaven les ajudes d’accés universal a la cultura i esport”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa